Ribnica

FOTO: Poplave v Ribniški dolini

Nekja fotografij poplavljene Ribniške doline

Ribnica – V poplavah, ki so pretekli vikend (17. – 20.9. 2010) zajele Slovenijo je bilo v primerjavi z ostalimi kraji v Ribnici dokaj mirno. Največ preglavic sta včeraj zjutraj povzročila potok Bistrica in potok Rakitnica. Poplavljenih je bilo nekaj občinskih cest v neposredni bližini struge obeh potokov.

V soboto, 18.9.2010 je bila potrebna intervencija gasilcev na območju Goriče vasi, Rakitnice, Kota pri Rakitnici, Blat in Ribnice (Čolnarska ulica). Na intervenciji je sodelovalo preko 60 prostovoljnih gasilcev (PGD Ribnica, PGD Dolenji Lazi, PGD Bukovica, PGD Goriča vas, PGD Rakitnica). Uporabljenih je bilo preko 200 vreč s peskom, izvajali so tudi črpanje vode iz kletnih prostorov objektov.

V nedeljo, 19.9.2010 je bila intervencija gasilcev potrebna na območju Goriče vasi, Rakitnice,  Blat, Ribnice (čolnarska ulica) in Otavic. Na intervenciji je sodelovalo preko 50 prostovoljnih gasilcev (PGD Ribnica, PGD Otavice,  PGD Goriča vas, PGD Rakitnica, PGD Prigorica). Uporabljenih je bilo preko 300 vreč s peskom, izvajali so črpanje vode iz kletnih prostorov objektov, pomoč so nudili tudi krajani sami.

V Goriči vasi so bile v soboto, 18.9.2010 in nedeljo, 19.9.2010 ogrožene štiri stanovanjske hiše z gospodarskim poslopjem, ravno toliko hiš je bilo ogroženih v Rakitnici, medtem ko je bila v Ribnici in Otavicah ogrožena po ena hiša.

Večje gmotne škode v Ribnici in Kočevju ni bilo, v pripravljenosti pa so bile vse službe za zaščito in reševanje.

Podatki in del fotografij: Ladislav Mate, oddelek za zaščito in reševanje v občini Ribnica.

FOTO

Vir in foto: radio1.si, ribnica.info, radiokrka.com

Komentiraj