Ribnica

Člani MK Crknene podgane že sedmič zapored organizirali projekt varne vožnje

MK Crknene podgane
MK Crknene podgane

Dolenja  vas – Člani MK Crknene podgane smo letos že sedmič zapored organizirali projekt varne vožnje. V soboto, 8.6.19, je potekala prezentacija na športnem igrišču v Dolenji vasi.

Sodelujoče je na začetku nagovoril župan, Samo Pogorelc, ki je poudaril kako pomembno je, da potekajo redne aktivnosti v smeri povečanja varnosti v prometu ter pohvalil naše delo. K projektu, za katerega priprave potekajo že od januarja, so strokovno pripomogli policisti PP Ribnica in reševalec, g. Jure Rozman, ki nam je s svojim suverenim nastopom podal veliko znanja. Sodelujoči so se lahko preizkusili pri vožnji med ovirami, ponovili osnove prve pomoči ter se naučili kako pravilno uporabiti defibrilator.

Še posebej smo veseli, da so letos k projektu, pod vodstvom učiteljic Sonje Pogorelc in Špele Gornik, pristopili učenci OŠ Dolenja vas in se s kolesi pomerili v vožnji med ovirami. Lepo vreme nam jo je tokrat malo zagodlo, saj so domačini v lepem sobotnem dopoldnevu sklenili poloviti vse tisto, česar niso mogli narediti v preteklih deževnih dneh, zaradi česar je udeležba malo trpela in zato upamo, da pridejo naslednje leto, saj se motoristi našega kluba zelo trudimo, da bi spodbudili vaščane k zavedanju, kako pomembno je poznavanje uporabe defibrilatorja, saj nikoli ne vemo, kdaj ga bo kdo od nas potreboval.

Zadovoljni sodelujoči in veliko pozitivne energije nam dajeta elan za dodatne aktivnosti, katerih cilj je, da po svojih močeh prispevamo k varnosti v prometu tudi v bodoče. Projekta brez naših sponzorjev, donatorjev in ostalih sodelujočih ne bi mogli izpeljati, zato se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo naslednjim:

Občina Ribnica-generalni sponzor
INOTHERM d.o.o.
DETA & CO. d.o.o.
Optik Janez Poznič, s.p.
Lesoj d.o.o.
Maboles d.o.o.
Griffing d.o.o.
AMT-T d.o.o.
Avtoprevozništvo Janez Petrič s.p.
Šilc d.o.o.
DTK MOTO d.o.o.
AVTOLIČARSTVO Klaudio Veselič s.p.
Hyundai Avto Trade d.o.o.
Avtoprevozništvo Matjaž Vidervol s.p.
Megadom d.o.o., Ribnica
RESTAVRACIJA TINA FRANČIŠEK KOZINA S.P.
Zavarovalnica Triglav d.d.
OŠ Dolenja vas
HERBBY D.O.O.
POLICIJSKA POSTAJA RIBNICA
KOZMETIČNI KOTIČEK NIKA HENIGMAN PETAN s.p.
JURE ROZMAN – REŠEVALEC
TIM RUPARČIČ
E&E – pekarstvo in gostinstvo Kanija Muše s.p.
Hegras, grafične storitve, Janez Henigman s.p.
Radio Univox

Komentiraj