Ribnica

MK Crknene podgane izpeljal akcijo Varno na motorju

dr. Danijel Andoljšek
dr. Danijel Andoljšek

Dolenja vas – Motoristični klub Crknene podgane iz Dolenje vasi pri Ribnici ima le osem članov, a je od ustanovitve leta 2009 zelo dejaven. V soboto, 13. april 2013 so izpeljali akcijo, s katero so želeli opozoriti na nevarnosti na cesti in kako pravilno nuditi prvo pomoč.

dr. Dani Andoljšek

dr. Dani Andoljšek

Izobraževanju članov in seveda svojih prijateljev, lani so na njihov shod pripeljali motoristi iz 50 klubov, dajejo posebno težo.

»Pomlad je varljiva, ceste prevečkrat postanejo grob motoristom. Da pa bi se poškodbam in hujšim rečem izognil ter prijateljem predvsem ponudili nekaj osnovnih nasvetov, smo medse povabili može (reševalca na motorju ter policiste iz Ljubljane in Ribnice), ki strokovno in praktično obvladajo, kako ravnanje v kočljivih položajih pri vožnji ter reševanju ponesrečenega na cesti,»

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]je dejal Vinko Rus, član kluba. Dani Andoljšek, reševalec na motorju iz UKC Ljubljana, je poudaril, da je treba pri prometni nesreči motorista pogledati po celem telesu in ugotovitvi ali ima večje krvavitve. Ko se ustavi curljanje krvi se je treba osredotočiti na začetne postopke oživljanja z masažo v kombinacijo z umetnim dihanjem. Pomembno je ugotoviti poškodbo glave motorista in pravilno ravnati s čelado. Dani je ponudil še vrsto drugih nasvetov, za motoriste je bila še kako poučna tudi vožnja na poligonu.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj