Ribnica

Bodo ribniški policisti nadzirali še velikolaško občino?

Ribniški policisti

Ribniški policisti

Ribnica – Območje Upravne enote Ribnica, ki pokriva občine Ribnico, Sodražico in Loški Potok, naj bi se razširilo tudi na Občino Velike Lašče.

Dejansko to območje povezuje več ustanov in inštitucij. Že dalj časa so te občine denimo del območne enote Zavoda za gozdove Kočevje in podjetja Elektro Kočevje, Glasbena šola Ribnica ima oddelek v Velikih Laščah, dve leti so štiri občine ustanoviteljice Javnega zavoda Zdravstveni dom Ribnica, tudi nova Turistična zveza od Turjaka do Kostela povezuje Velike Lašče in Ribnico. Ne nazadnje to območje sodi v ribniško dekanijo. Gasilska zveza iz Velikih Laščah, ki sodi v regijo Ljubljana 1, pa naj bi se priključila regiji Ljubljana 2, v kateri je tudi območje treh občin v deželi suhe robe in lončarstva.

Za enkrat bodo velikolaško občino še naprej pokrivali možje postave s Policijske postaje Ljubljana Vič, čeprav ribniški policisti večkrat pomagajo ljubljanski kolegom. Slišati je bilo namreč govorice, da naj bi območje prevzeli policisti v Ribnici.

Komandir Policijske postaje Ribnica Peter Kotar je povedal, da govorice ne drživjo in da bodo območje še naprej pokrivali policisti Policijske postaje Vič.

Zvok: Peter Kotar o govoricah

Vir:radiokrka.com

Komentiraj