Ribnica

Bo Ribnica invalidom bolj prijazna?

Bo Ribnica invalidom bolj prijazna?

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je v sredo, 28.4.2010 v Ribnici opozorilo na vse večje težave invalidov, ki jim jih povzročajo ovire na poteh in objektih.

Predsednik društva Gregor Gračner je prišel v Ribnico, kjer se je o tem pogovarjal z županom Jožetom Levstkom in pomočnikom komandirja policijske postaje Ribnica Muhamedom Delićem. Gračner je dejal, da si želi, da bi bila tudi Ribnica bolj prijazno okolje invalidom in pri tem opozoril na težave, ki jih imajo invalidi pri parkiranju osebnih avtomobilov, saj so označena mesta za njih praviloma večkrat zasedena. A to niso edine težave.  Jože Levstek je dejal, da je bilo doslej za ureditev teh razmer podanih premalo pobud, da pa se težav zaveda. V bodoče bo občina v sodelovanju z arhitektom iz Zveze paraplegikov zagotovo sledila predlogom, ko gre za urejanje javnih površin.

Gregor Gračner je bil zadovoljen s prizadevanji občine , ki naj bi sledila smernicam občin Trbovlje in mestne občine Ljubljana, ki sta že prejeli priznanje Prijazno okolje do vseh.

Na težave invalidov priklenjenih na invalidski voziček že dalj časa opozarja tudi Slavko Ivančič iz Ribnice, sicer član društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.

ZVOK
Slavko Ivančič iz Ribnice član društva paraplegikov ljubljanske pokrajine
Gregor Gračner predsednik društva paraplegikov ljubljanske regijeh

Vir: radiokrka.com

Komentiraj