Ribnica

Bo dom JLA postal ribniški?

Dom JLA v Ribnici

Dom JLA v Ribnici

Ribnica – Občina Ribnica je slovenski vladi podala pobudo za neodplačni prenos lastniške pravice za stavbo in pripadajoča zemljišča nekdanjega doma JLA na Kolodvorski ulici v Ribnici.

Čeprav je občina doslej dvakrat skušala uveljaviti to pravico, ji ni uspelo, ribniški župan Jože Levstek ob soglasni podpori občinskega sveta upa, da bo v tretje šlo. V primeru pridobitve tega premoženja, bi občina aktivno pristopila k pripravi projektne dokumentacije.

Stavbo bi, če seveda občina postane njen lastnik, v nekaj letih uredili v regijski kulturni center, kot je zapisano v primerni študiji, ki je bila podlaga o sklepanju na občinskem svetu. S to vsebino bo seznanjena tudi vlada.

ZVOK: Župan Jože Levstek o domu

Vir: radiokrka.com

3 komentarji

  • Regijski kulturni center in še rokodelski center ja saj bodo še iz Ljubljane k nam hodili gledat. Ni mi pa jasno kdo bo vse to vzdrževal, seveda dvignit davke pa bo šlo.

  • Kulturni center…wtf…naj najprej novopecena “direktorica” rokodelskega centra zapolni program, da se ne bodo prepletal…ko pa vam tam zmanka kapacitet pa.se lahku gremo novo kulturo…kdo pa bo tu zivu!!?? Bodite resni no!!!

Komentiraj