Ribnica

4. Srednjeveški dan v Ribnici ne preveč obiskan

4. Srednjeveški dan v Ribnici
4. Srednjeveški dan v Ribnici

Ribnica – V soboto, 5. avgust 2017 je kulturno umetniško društvo Viteški red Viridi Hedera iz Ribnice za zidovi tamkajšnjega gradu pripravil četrti srednjeveški dan, ki je bil vsebinsko izpolnjen.

Več kot  160  nastopajočih v pisanih kostumih iz slovenskih krajev, kjer srednjeveška tradicija ne ugasne ter gostje iz Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške, so skozi odrske nastope (igre, plesi, glasba, borilne in tekmovalne veščine) uprizorili vsakdanji utrip srednjeveških časov. Poleg tega so prikazali razne spretnosti rokodelcev iz tistega časa, kot so kovanje, pletenje, umetnost pisanja, tkanje na statvah in ostale. V srednjeveškem taboru so se obiskovalci lahko spoznali z meči, helebardami, oklepi in vitezi. Za otroke so postavili otroški tabor, najbolj pogumni pa so se z mečem v roki pomerili s pravimi vitezi. V večernih urah je čar srednjega veka priklical koncert druščine iz Avstrije. »Dan je bil v celoti zapolnjen z raznoliko vsebino,« je dejala Lidija Tomše, predsednica društva Viridi Hedera.

Medtem, ko so organizatorji poskrbeli, da so skoraj v popolnosti pričarali vsakdan srednjega veka za zidovi mogočnega gradu, pa je kot na dlani, da Ribničani raje živijo v sedanjosti, saj je bilo tudi letos obiskovalcev veliko manj, kot so jih pričakovali, a vseeno nekaj več kot lani.

Vir: e.utrip.si, (mgć)

Komentiraj