Loški Potok

V Podpreski pri Loškemu Potoku volkovi pohrustali tri jagnjeta

V Podpreski pri Loškemu Potoku volkovi napadli tri jagnjeta
Volkovi napadli tri jagnjeta
V Podpreski pri Loškemu Potoku volkovi napadli tri jagnjeta

Volkovi napadli tri jagnjeta

Vaščane Podpreske pri Loškemu Potoku zadnje dni straši trop volkov, sicer zaščitenih zveri v slovenskih gozdovih. Ti so svoje zobe pokazali včeraj po noči, ko so v dobro varovani žični ograji pod električnim tokom zaklali tri jagenjčke.

Gospodar Ivan Turk pravi, da so jagenjčki tehtali po 40 kilogramov. Verjetno trije volkovi, toliko so jih namreč zadnje dni videli na planjavi nad vasjo, so dva jagnjeta pohrustali v ograji, od tretjega je ostala le glava in hrbet. »Okoli ene ponoči me je zbudilo zavijanje psov. Skozi okno v kopalnici sem slišal cviljenje, a zaradi megle nisem mogel videti, kaj se pravzaprav dogaja 50 metrov proč, kjer so bile ovce«, je dejal Ivan Turk.

Čredo 35 ovac je imel danes zaprto, a jo bo kmalu dal na pašo, saj žival pod streho trpi. Boji pa se, da ne bo krvoločna zver znova udarila. V strahu so tudi drugi lastniki ovac in koz. V Podpreski jih je več kot 200.

V tistem koncu sicer to ni prvi takšen krvoločni napad, pred leti so namreč volkovi v Grčaricah pri enem gospodarju ponoči zaklali 60 ovac.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj