Loški Potok

Praznik občine Loški potok

Praznik občine Loški potok

Praznik občine Loški potok

Loški Potok – V spomin na 5. oktober leta 1813, ko so v Loškem Potoku začeli z organiziranim šolstvom, ima ta lokalna skupnost od leta 2005 občinski praznik. Osrednja prireditev je bila v dvorani Osnovne šole na Hribu.

Kulturni program so pripravili učenci osnove šole dr. Antona Debeljaka s Hriba pod vodstvom mentorice prof. Bogdane Mohar. Nastopil je tudi Pihalni orkester Kovinoplastike Lož. Ob tej priložnosti so podelili listino občine Loški Potok Društvu za ohranitev spomina na partizansko bolnico Ogenjca, Štefki Debeljak za delo v kulturi ter Marti Stainer za dolgoletno delo in zasluge pri razvoju vasi Trava. Županovo priznanje sta prejela Alojz Lavrič za delo na področju lokalne samouprave in Dušan Zbašnik, ki je zaslužen za delo na področju podjetništva.

Pred proslavo so pred Lovskim domom na Hribu odkrili spominsko ploščo ob 20. obletnici manevrske strukture narodne zaščite ter na ogled postavili dela, ki so nastala na letošnji sedmi koloniji. Umetniki so ustvarjali na temo prostoživečih živali.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj