Loški Potok

108 litrov osvežilne pijače DANA romalo v Retje pri Loškem Potoku

Marija s svojo zadnjo nagrado. Foto: Simona Fajfar
Marija s svojo zadnjo nagrado. Foto: Simona Fajfar

Retje pri Loškem Potoku – Tudi 59-letna Marija Slavec iz Retij v občini Loški Potok se je od srca nasmejala, ko je izvedela, da je žreb odločil, da je 108 litrov osvežilne pijače, ki jo v okviru nagradne igre Hektoliter pijače na dan! podeljujejo Slovenske novice z Dano, njenih. »Zaenkrat imam srečo in tu in tam dobim kakšno nagrado,« je povedala gospa, ki je sedem let v pokoju.

Pri Slovenskih novicah in drugih časopisih je dobila že nekaj manjših nagrad, tudi majico in odličen izlet. »Še enkrat pa bi šla rada s sto ženskami na Triglav, zato letos že tretje leto pošiljam kupon, da bom morda izbrana,« je dejala gospa, ki se ji ni težko odpraviti po svetu. »Pa saj je povasjenka,« je dejal njen mož in razložil: »Veste, tako tu pravimo tistim, ki nimajo kaj delati in hodijo po vasi.« A daleč od tega, da bi to veljalo za Marijo, je še dodal, saj so to besedo izbrale za ime pevskega zbora, ki ga imajo v Loškem Potoku in obstaja dve leti.

Sicer pa Marija Slavec poje še pri dveh zborih – pri cerkvenem in zboru planinskega društva –, dejavna pa je tudi na drugih področjih, saj je blagajničarka pri upokojencih, hodi naokoli s planinci in po teh hribovitih krajih tudi kolesari. V zadnjem mesecu pa je – kot je ugotovila – postala medijska zvezda, saj je bila zaradi vampijade v Sodražici, kjer je najboljše vampe skuhala njena ekipa, v obeh lokalnih časopisih. In zdaj še v Slovenskih novicah, se je smejala dejavna gospa, ki ta časopis prebere navsezgodaj, saj pozneje za to ni več časa. Njen mož je pohvalil raznašalca Jožeta Bartola, ki je prizadeven mož, saj je časopis pri njih tudi takrat, ko je zunaj meter ali več snega …

Vir: slovenskenovice.si

Komentiraj