Koledar dogodkov Slovenija

Zavod Rihtarjeva domačija vabi na pogovor z alpinistoma NIVES MEROI in ROMANOM BENETOM

Zavod Rihtarjeva domačija vabi na pogovor z alpinistoma NIVES MEROI in ROMANOM BENETOM
Zavod Rihtarjeva domačija vabi na pogovor z alpinistoma NIVES MEROI in ROMANOM BENETOM

Kdaj: v soboto, 11. februarja 2017, ob 14. uri in 17. uri
Kje: v večnamenskem objektu v Babnem Polju, 200 m desno od Rihtarjeve domačije
Info: predhodne prijave na gsm 041 260 985,  info@rihtarjeva-domacija.si

Zavod Rihtarjeva domačija vas vljudno vabi na pogovor
s svetovno znanima alpinistoma NIVES MEROI in ROMANOM BENETOM
v soboto, 11. februarja 2017, ob 14. uri in 17. uri.

Srečanje bo potekalo v večnamenskem objektu v Babnem Polju, 200 m desno od Rihtarjeve domačije.

Pogovor bo ob prevajanju Mateje Gomboc vodila Alenka Veber, urednica knjige Nives Meroi NE PUSTIM TE ČAKATI, ki je izšla maja 2016 pri Celjski Mohorjevi družbi.

Zaradi prostorskih kapacitet so potrebne predhodne prijave na gsm 041 260 985 ali e-naslov: info@rihtarjeva-domacija.si. Pri prijavi navedite želeno uro.

NIVES MEROI, rojena v Bonate di Sotto  leta 1961, je ena najpomembnejših  alpinistk na svetu. V svoji karieri se  je do sedaj povzpela na trinajst od  štirinajstih osemtisočakov sveta, vselej  v navezi z možem Romanom Benetom,  Slovencem z do sedaj največ preplezanimi  osemtisočaki. Na vse sta se povzpela  brez uporabe dodatnega kisika in brez  višinskih nosačev. Živita v Fužinah pri  Trbižu in sta s svojimi vzponi pustila  velik pečat v domačih Julijcih, nato sta  nadaljevala z zahtevnimi vzponi  v Centralnih Alpah, leta 1994 je sledila  Himalaja. (Vir: Celjska Mohorjeva družba)

V pogovoru nam bosta Nives in Roman med drugim predstavila tudi njun vzpon na Kangčendzengi. Vzpon na tretji najvišji vrh sveta, ki je eden izmed najtežje dosegljivih. Njuna zgodba se začne (slabo) in konča (srečno). Prisluhnili bomo zgodbi, ki se ne dotika samo sveta alpinizma, temveč je to predvsem zgodba o ljubezni in notranji rasti.

Priporočamo prostovoljni prispevek v višini 5,00 EUR. Vsi zbrani prostovoljni prispevki bodo namenjeni alpinistoma za njuno odpravo na Anapurno, ki jo načrtujeta v letu 2017.

Komentiraj