Koledar dogodkov Sodražica

Vabilo: ROMANJE V ASSISI ob stoletnici prihoda frančiškanov k Novi Štifti

Assisi, panorama
Assisi, panorama

Kdaj: odhod v petek, 23. maja 2014, ob 5. uri izpred cerkve pri Novi Štifti
Kam: romanje v Assisi
Info: prijave najkasneje do Velike noči, 20.4.2014. Cena 200€.

ROMANJE V ASSISI ob stoletnici prihoda frančiškanov k Novi Štifti

odhod v petek, 23. maja 2014, ob 5. uri izpred cerkve pri Novi Štifti
(prijave najkasneje do Velike noči, 20.4.2014)

Assisi, panorama

Assisi, panorama

V sklopu letošnjih praznovanj ob stoletnici prihoda frančiškanov k Novi Štifti se v mesecu maju 2014 organizira romanje v Assisi. Vsi lepo povabljeni, da ob tej priložnosti poromamo v Frančiškovem duhu po sončnih pokrajinah italijanske Umbrije.

Na pot se bomo odpravili v petek, 23. maja 2014 ob 5. uri izpred cerkve pri Novi Štifti. Najprej bomo obiskali Greccio, kraj Frančiškovih jaslic. V Assisiju bomo spoznali kraje, kjer je živel sv. Frančišek: rojstno hišo, cerkev sv. Rufina, kjer je bil Frančišek krščen, cerkev sv. Damijana, ki jo je Frančišek obnovil z lastnimi rokami, Porciunkulo, kjer je Frančišek umrl, goro La Verno, kjer mu je Kristus vtisnil rane…

Domov se bomo vrnili v nedeljo 25. maja 2014 v poznih večernih urah. Potrebovali boste obleko za hladno in toplo vreme (dežnik). Prenočevali bomo v hotelu, kjer bo zagotovljena večerja in zajtrk (nastanitev bo v sobah za dve osebi).

Prispevek za vožnjo, prenočevanje in hrano je 200 EUR. V to ceno je vštet prevoz, polpenzion, cestnine, parkirnine in taksa v Assisiju. Prispevek boste poravnali ob prijavi pri bratih frančiškanih pri Novi Štifti. (Marijan 041 739 595, marijan.cvitak@siol.net). Za opoldansko malico bo moral poskrbeti vsak romar sam.

Romanje bo vodil frančiškanski pater Marjan Čuden, župnik na Viču v Ljubljani.

Lepo vabljeni! Vaše prijave, skupaj s prispevkom pričakujemo čim prej, oziroma najkasneje do Velike noči 20.4.2014.
Mir in dobro.

Komentiraj