Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Razstava gasilske opreme in tehnike

Razstava gasilske opreme in tehnike
Razstava gasilske opreme in tehnike

Kdaj: v sredo, 22. junija 2016, med 8h in 19h
Kje: v samem centru Ribnice
Info:—

Gasilci PGD Ribnica skupaj z ostalimi gasilskimi društvi v občini  organiziramo
celodnevno delovno razstavo gasilskih vozil in opreme v samem centru Ribnice
v sredo, 22. junija 2016, od 8.ure zjutraj pa vse do 19. ure zvečer

Poleg gasilcev se nam bodo pridružili še: NMP Ribnica, PP Ribnica, Civilna zaščita Ribnica, Radio klub Ribnica, in NMP Ljubljana z reševalcem na motorju.V gradu bo možen ogled triažnega centra za primere množične nesreče, prav tako pa boste lahko obnovili temeljne postopke oživljanja z ali brez uporabe defibrilatorja.

Skozi celotno razstavo bodo pripravljene različne delovne točke tako za ogled kot tudi za aktivno sodelovanje v njih. Prikazali vam bomo pravilno gašenje različnih začetnih požarov in lahko se boste v gašenju preizkusili tudi sami. Postavljeni bodo tekmovalni poligoni, kjer bodo tekmovali tako gasilci kot tudi starši z otroki. Za udeležence tekmovanj so pripravljene različne praktične nagrade.

Omeniti velja tudi otroške likovne delavnice in foto natečaj zato vabimo vse, tudi tiste, ki kakšno “fotko” naredite z mobilnikom, da nas ta dan obiščete. Razstava likovnih izdelkov in fotografij bo predvidoma oktobra, v mesecu požarne varnosti v Rokodelskem centru. Avtorji najboljših izdelkov in fotografij bodo prejeli tudi nagrade.

Razstava gasilske opreme bo potekala od 8.ure zjutraj pa vse do 19. ure zvečer. Potrudili se bomo, da boste spoznali čim več naših dejavnosti, pridobili mnogo uporabnih informacij ter kaj uporabnega tudi “potrenirali”. Morda pa boste v sebi prepoznali “bojevnika rdečega petelina” in se nam v prihodnosti tudi pridružili.

NA POMOČ!

Komentiraj