Koledar dogodkov Ribnica

Proslava in veselica z ansamblom Akordi ob 80-letnici PGD Bukovica

Kdaj: v soboto, 23. junija 2012, ob 19h
Kje: Bukovica

Kdaj: v soboto, 23. junija 2012, ob 19h
Kje: Bukovica
Info: —

PGD BUKOVICA vljiudno vabi

na proslavo in veselico ob 80-letnici gasilskega društva

v soboto, 23. junija 2012, ob 19h

Ansambel Akordi

Ansambel Akordi

OPOZARJAMO VSE , KI SE BOSTE UDELEŽILI PARADE IN KASNEJE VESELICE, DA BO CESTA ZAPRTA OD 17. URE do 02 URE. OBVOZ JE ČEZ ZADOLJE.

Gasilci PGD Bukovica se letos pripravljajo na praznovanje  80. letnice na področju zaščite in reševanja. Stvar so zagrabili resno, saj so se lotili obnove gasilskega doma, ki ni bil obnovljen že kar nekaj let.

Dozidali so še dodaten prostor za shranjevanje motorne brizgalne, kajti prejšnja shramba bo sedaj služila za novo gasilsko vozilo ki bo precej olajšalo delo, saj je stari kombi že odslužil svojemu namenu.  Vse instalacije (voda, elektrika) so narejene na novo, sedaj pa je počasi zmanjkalo denarja za fasado in ureditev okolice.

Vse vasi, Bukovica, Dane, Sajevec in Sv. Rok, dihajo z domom, vanj so vložili nešteto ur prostovoljnega dela v mrazu, dežju, snegu, ampak rezultati so resnično pohvalni za vse. Posebej se je izkazala mladina in znova dokazala, da duh gasilstva še vedno živi v srcih krajanov.

Odprta je tudi spletna stran društva in sicer na naslovu: http://pgd-bukovica.ribnica.info, kjer si lahko preberete tudi zgodovino društva in še kakšno zanimivost iz preteklega delovanja društva.

V soboto, 23. junija pa bodo organizirali veliko gasilsko parado, po končani paradi pa seveda brez vrtne veselice ne gre. Zbrali so preko 2000 dobitkov za srečelov. Hrana in pijača je preskrbljena, za dobro voljo pa bo poskrbel ansambel Akordi iz Pivke, ki zna razgreti srbeče pete.

Vabljeni na ogled parade in na okusno jedačo in mrzlo pijačo ob dobri glasbi ansambla Akordi.

Komentiraj