Črna kronika Slovenija

V prometni nesreči v Kočevju umrla dva delavca iz Kosova

V prometni nesreči v Kočevju umrla dva delavca iz Kosova
V nesreči umrla dva pešca

V prometni nesreči v Kočevju umrla dva delavca iz Kosova

V Kočevju smrt dveh pešcev; voznik poškodovan

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto, 24.7.2010 po 13. uri na Kolodvorski cesti v Kočevju, je voznik osebnega avtomobila zapeljal v skupino pešcev in dva do smrti povozil.

Državljana Kosova, N. D (41) in R. B (41) sta včeraj, 24.7.2010 umrla okoli poldruge ure v prometni nesreči na Kolodvorski ulici v Kočevju. Vračala sta se z bližnjega delovišča v stanovanje, ki je od kraja dogodka oddaljeno okoli sto metrov.

Z osebnim avtomobilom znamke Clio je z veliko hitrostjo, po dežju, domnevno pod vplivom alkohola, pripeljal 23-letni B. E. iz Kočevja in ju na pločniku zbil. Vozil je iz smeri Brega proti Kočevju. Levega ovinka zaradi hitrosti ni mogel izpeljati, kar je bilo usodno za tuja delavca. Trčenje je bilo tako silovito, da sta slednja umrla na kraju nesreče; okoli 50 metrov drug od drugega. Hudo poškodovanega povzročitelja nesreče pa so s helikopterjem slovenske policije odpeljali v UKC Ljubljana.

»Hudo sem žalosten. Prijatelja sta šla kakih sto metrov pred mano. Nisem dobro videl, ali je bila nesreča na prehodu za pešce ali na pločniku, saj je deževalo. Slišal sem močen trk. Obnemel sem. Imela sta številno družino. Vsi smo iz okolice Prizrena, skupaj smo delali dve leti,” je potrt komaj zmogel podati njun prijatelj, 48-letni R. K .

Oglejte si še prispevek o nesreči objavljenem v DNEVNIKU na RTVSLO

Vir: radiokrka.com

Komentiraj