Črna kronika

V dveh dneh oropali več župnišč in napadli župnika

Ribnica, Sodražica, Turjak – V nočeh s 5. na 6. in s 6. na 7. oktober so neznanci vlomili v župnišče v Sodražici, Velikih Poljanah, Sv. Gregorju, Škocjanu pri Turjaku in Novi Štifti ter v pastoralni center v ribniški dekaniji.
Slovenska škofovska konferenca sporoča, da so neznanci v noči med 5. in 6. oktobrom ter v noči, ki je sledila, vlomili in ropali v petih župniščih ter enem pastoralnem centru. V enem primeru je prišlo tudi do napada na župnika, ki so mu vlomilci grozili in ga zvezali. Tiskovni predstavnik škofovske konference Boštjan Prevc ugiba, da je na delu organizirana skupina, specializirana za nabožne delikte.

Ljubljanski policisti so potrdili, da so bili 6. in v noči na 7. oktober obveščeni o kaznivih dejanjih v župniščih na območju Policijske postaje (PP) Ribnica in PP Grosuplje. Policisti preiskujejo kazniva dejanja vloma, poskusa vloma in ropa. Po navedbah Vinka Stojnška, tiskovnega predstavnika PU Ljubljana, je duhovnik, ki so ga roparji fizično napadli, pri tem utrpel lažje telesne poškodbe.

Vir: 24ur.com in rtvslo.si

Komentiraj