Črna kronika Ribnica

Podrobnosti včerajšnjega ropa 72-letnice iz Goriče vasi

Goriča vas – Več drznih neznancev je včeraj, 7.11.2011 okoli enih ponoči v Goriči vasi pri Ribnici vdrlo v hišo starejše gospe. Za 400 evrov in nekaj zlatnine so neznanci 72-letnici najprej pokrili obraz z odejo in jo tiščali na žimnico. Izropali so njen dom, nato pa jo zaprli v klet. 72-letnica se je osvobodila in stekla k sosedi, od koder je poklicala zeta in policijo. 

Zaman vpila in brcala

Ko je 72-letna M. T. zvečer legla v posteljo, se ji ni niti sanjalo, kakšna drama jo bo doletela sredi noči.

Nenadoma sem zaslišala ropot. Mislila sem, da prihaja od zunaj, dokler ni v sobo vstopil neznanec z baterijo. Z odejo mi je pokril obraz in me tiščal na posteljo. Vpila sem in brcala, dokler nisem spoznala, da sem nemočna,

nam je včeraj popoldne pripovedovala pretresena žrtev roparskega napada. Pridaniči so ji z obraza pozneje sneli odejo, vendar je pri 72-letnici ob postelji dežural član roparske tolpe, ki pa si ji ga zaradi teme ni uspelo najbolje ogledati. Luči v hiši so bile namreč ves čas ugasnjene, tatovi pa so si pot po hiši osvetljevali z baterijskimi svetilkami.

Vlomilci – po besedah žrtve jih je bilo najmanj pet – so očitno vedeli, da gospa živi sama. Vlomili so skozi vhodna vrata, na katerih so uničili ključavnico. Njihov roparski pohod je po besedah žrtve trajal približno pol ure. Nepridipravi, ki naj bi govorili nekakšno čudno “spakedranščino” slovenščine in hrvaščine, so prebrskali vse prostore v hiši. “Odnesli so okoli 400 evrov, bančno kartico, vso zlatnino in uro, ki mi jo je hči podarila za šestdeseti rojstni dan. Razmetali pa so celo hišo, tako da me danes čaka pospravljanje,” je povedala 72-letnica, ki po brutalnem vpadu v svoj dom še ni mogla zatisniti očesa.

Izpulili telefonski kabel in ukradli baterijo mobilnega telefona

Ko so roparji napolnili svojo lopovsko malho, so M. T. odvlekli v klet in jo zaprli v sobo. “Na srečo se vrata ne dajo zapahniti, tako da so na vrata le prislonili palico. Čez čas se mi je uspelo osvoboditi,” se je včeraj spominjala 72-letnica, ki je takoj po osvoboditvi odhitela do telefona, da pokliče policiste. A je opazila, da so nepridipravi telefonski kabel izpulili iz stene, iz njenega mobilnega telefona pa so vzeli baterijo. Zato je stekla do prve sosede, od koder sta najprej poklicali na pomoč zeta, nato pa so o dogodku skupaj obvestili ribniške policiste. Ti so do petih zjutraj po hiši in njeni okolici zbirali sledi za roparji, ki so s plenom izginili v noč. Policisti jih še iščejo.

Možje v modrem preiskujejo še eno zelo podobno roparsko tatvino izpred nekaj dni. Zamaskirani nepridiprav je v četrtek sredi noči – prav tako okoli enih zjutraj – vstopil v sobo stanovanjske hiše v širši okolici Ribnice in od 80-letne žrtve zahteval denar. Hrup je zaslišala 51-letnica, ki je spala v zgornjih prostorih hiše in pritekla na pomoč v spodnje nadstropje. “Med prerivanjem s storilcem je drugi zamaskirani neznanec 51-letnico podrl na tla. Nato sta oba storilca pobegnila, oškodovanki pa sta o dogodku obvestili policijo,” nam je že prejšnji teden povedala Maja Adlešič Ciperle iz ljubljanske policijske uprave, včeraj pa dodatno potrdila, da preiskava še poteka.

Vir: dnevnik.si

1 komentar

Komentiraj