Črna kronika

Policisti prijeli serijskega roparja bencinskih servisov v okolici Ribnice in Kočevja

Bencinski seervis Petrol v Žlebiču
Bencinski seervis Petrol v Žlebiču

Ribnica – Policisti so ugotovili, da je 18-letnik z dvema sostorilcema kriv za vse štiri rope bencinskih servisov v okolici Kočevja, bencinskih servisov Nova vas in Cikava ter bencinskega servisa v okolici Ribnice. 14. 11. 2013 okoli 21. ure je bila PU Ljubljana obveščena o ropu prodajalne bencinskega servisa v okolici Kočevja.

Bencinski seervis Petrol v Žlebiču

Bencinski seervis Petrol v Žlebiču

S PU Ljubljana so sporočili, da je bilo na podlagi zbranih obvestil ugotovljeno, da sta se 18- in 24- letnik z vozilom znamke Škoda Favorit pripeljala v bližino bencinskega servisa. Med tem ko je 24-letnik čakal v vozilu, je 18-letnik zamaskiran odšel do prodajalne bencinskega servisa, kjer je od zaposlenih z grožnjami, ki jih je podkrepil z nožem zahteval gotovino. Odtujil je za nekaj sto evrov gotovine, nakar pa je s kraja pobegnil do vozila od tu pa neznano kam.

Takoj po prejetem obvestilu so policisti pričeli z vsemi aktivnostmi, ki so ob takih dogodkih predvidene ter kmalu po dogodku tudi izsledili vozilo in oba osumljenca, ki so jima odvzeli prostost.

V nadaljnji preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 18-letnik izvršil rop tudi 8. 11. 2013 okoli 18.30 ure v prodajalni bencinskega servisa Nova vas in 11. 11. 2013 okoli 22. ure v prodajalni bencinskega servisa Cikava. V obeh primerih je zamaskiran vstopil v prodajalno ter od zaposlenih z grožnjami, ki jih je podkrepil s pištolo, odtujil gotovino, poroča PU Ljubljana.  [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

 

[to_like id=”8450″]

Osumljeni 18-letnik je skupaj s 25-letnikom izvršil kaznivo dejanje ropa tudi 12. 11. 2013 okoli 21. ure, ko je prav tako zamaskiran vstopil v prodajalno bencinskega servisa v okolici Ribnice, ter od zaposlenih odtujili gotovino. Lastnike je skupno oškodoval za okoli 10.000 evrov. Med preiskavo so bili osumljenemu zaseženi tudi predmeti, ki so izvirali iz kaznivih dejanja oziroma so bili uporabljeni med samim izvrševanjem, med drugimi tudi strašilna pištola z naboji in nož.

18-letnik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil ukrep hišnega pripora, zoper 24- in 25-letnika pa je na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba, so še zapisali v poročilu na PU Ljubljana.

[/to_like]

 

Vir: radiokrka.com

5 komentarjev

  • Nikol kr so nesposobni na rome se je tezko spravt:) cudno da so sploh ta avto najdli in to sele po četrtmu ropu:) katastrofa dobr da ni se kdo nastradal!…zj pa spet nazaj naloge nazaj pisat za prometne in druge prekrske pa spravljat postene delovne prebivalce ob tisoc in vec evrou…vzame se tam kjer lahko..ne tam kjer je to skoraj nemogoce:)

Komentiraj