Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend od 30.8 do 1.9.2019

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (30. in 31 avgust ter 1. september 2019): Policisti PP Ribnica smo obravnavali:

PETEK, 30. 8. 2019:
– prometno nesrečo I. kategorije v Ribnici, po vseh zbranih obvestilih bo napisan ustrezen izdelek,
– prometno nesrečo II. kategorije na glavni cesti pri Dolenji vasi, povzročitelju bo izdan plačilni nalog,
– prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi na glavni cesti Turjak – Rašica, napisano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče,
– kršitev javnega reda in miru na javnem kraju – prireditvi v Ribnici, kršitelju je bil izdan plačilni nalog,
– kršitev javnega reda in miru na javnem kraju v Ribnici, kršitelju bo po vseh zbranih obvestilih izdan plačilni nalog,
– pri kontroli prometa ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez vozniškega dovoljenja, proti potrdilu ji je bil zasežen osebni avtomobil, izdan ji je bil plačilni nalog sledi pa tudi obdolžilni predlog.

SOBOTA, 31. 8. 2019:
– kaznivo dejanje Tatvina goriva v Ribnici, po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba,
– obravnavali dogodek v Velikih Laščah, ko je pes napadel in pokončal sosedovega psa, kršitelju oziroma lastniku psa je bil izdan plačilni nalog, sledi pisno obveščanje na VURS,
– kaznivo dejanje Nasilništva v Hrovači, po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.

NEDELJA, 1. 9. 2019:
– kaznivo dejanje Tatvina oblačil v Ribnici, po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba,
– kršitev javnega reda in miru na javnem kraju v Ribnici, kršitelju bo izdan plačilni nalog,
– kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Ribnici, kršitelju bo izdan plačilni nalog.

ZAPROSILO:
30. 8. 2019 ob 10.00 uri smo obravnavali prometno nesrečo v semaforiziranem križišču pri gasilnem domu na Merharjevi ulici v Ribnici. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili in sicer Fiat Punto in Kia Ceed. V zvezi razjasnitve poteka prometne nesreče naprošamo vse morebitne očividce, da se zglasijo na tukajšnji policijski postaji ali pokličejo na tel. št. 01 837-21-10.

PRVI ŠOLSKI DAN – OBVESTILO:
Ob začetku vsakega šolskega leta je na cesti veliko razigranih otrok, ki še ne poznajo nevarnosti v prometu. Zato je zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog policije. Prostovoljci, ki sodelujejo pri varovanju otrok pomagajo učencem prečkati cesto na nevarnejših odsekih in s svojo prisotnostjo opozarjajo voznike na še previdnejšo vožnjo. Tako so začetki šolskega leta, ko so otroci po daljših počitnicah še vedno razigrani in kot začetniki ne poznajo vseh pasti šolskih poti. Otroci in mladoletniki spadajo v t. i. skupino šibkejših prometnih udeležencev, zato moramo vozniki nanje še posebej paziti!
Prav tako bo policistom pri varovanju otrok pomagalo tudi veliko prostovoljcev, zato naj se udeleženci prometa ravnajo tudi po njihovih navodilih.

Pripravil:
Jože Grže
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj