Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend od 30.4 do 2.5.2021

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto, nedeljo (30. april, 1., in 2. maj 2021): Obravnavali smo prometno nesrečo, kjer je prišlo do materialne škode na vozilih. Opravljen je bil ogled kraja in napisan ustrezen izdelek.

Obravnavali smo kaznivo dejanje ponarejanja denarja. Po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Dvema občanoma je zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeto vozniško dovoljenje in bo sestavljen obdolžilni predlog na sodišče pristojno za prekrške.Prav tako pa je bilo enemu občanu zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog odvzeto vozniško dovoljenje in bo sestavljen obdolžilni predlog na sodišče pristojno za prekrške, poleg tega pa mu je bilo proti potrdilu tudi zasežena manjša količine snovi za katero se sumi da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi bo izveden ustrezen ukrep.

Obravnavali smo prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v betonski podporni zid ter obcestne količke, tam pa je vozilo obstalo. Voznik je nato s kraja pobegnil in bil kasneje izsleden. Zoper voznika bo sestavljen obdolžilni predlog na sodišče pristojno za prekrške.

V zadnjih dveh tednih so policisti pri kontroli prometa opazili močan porast deleža voznikov, kateri vozijo pod vplivom alkohola in ostalih prepovedanih psihoaktivnih snovi. V zvezi tega obveščamo da se bo tudi v naslednjih dneh nadaljeval poostren nadzor psihofizičnega stanja voznikov.

Drugih interventnih dogodkov nismo obravnavali.

Pripravil:
Toni Vidmar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj