Črna kronika Slovenija

Huda prometna nesreča na cesti Pijava Gorica – Turjak pri odcepu za Smrjene

Smrjene – Na cesti Pijava Gorica–Turjak, pri izvozu Smrjene, se je včeraj, 5.1.2011 pozno popoldne zgodila huda prometna nesreča. Ena oseba je umrla. Uro kasneje pa se je zgodila nesreča v Ljubljani. Reševalno vozilo, ki se je vračalo z nesreče je trčilo v avto. Še štiri osebe so se poškodovale.

Prva nesreča: Med Pijavo Gorico in Turjakom umrla ena oseba

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je prva nesreča zgodila okoli 18.30, in sicer na cesti Pijava Gorica–Turjak, pri odcepu za Smrjene. S PU Ljubljana so sporočili, da je voznik, čigar identitete še niso potrdili, vozil po lokalni cesti skozi naselje Smrjene proti glavni cesti Ljubljana–Kočevje. Ko se je vključeval na glavno cesto, je zaprl pot 50-letnemu vozniku avtomobila, ki je v tem trenutku pripeljal z njegove desne strani po glavni cesti iz smeri Ljubljane proti Turjaku.

Po trčenju je vozilo 50-letnika zagorelo, voznik pa je ostal v vozilu. V nesreči je 50-letnik utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Policija z zbiranjem obvestil še vedno nadaljuje.

Druga nesreča: Taksist naj bi na Dolenjski cesti obračal čez polno dvojno črto

Le uro pozneje pa se je zgodila še ena nesreča, in sicer na Dolenjski cesti v Ljubljani. Trčila sta osebno vozilo in rešilec na nujni vožnji. 61-letni voznik osebnega vozila je po podatkih policije vozil iz smeri Centra Ljubljane proti Rudniku. Med vožnjo je začel polkrožno obračati, pri tem pa je na nasprotno vozišče zapeljal v trenutku, ko je pravilno pripeljal rešilec.

Očividka je za 24ur.com povedala, da je šlo za taksi, ki je polkrožno obračal čez polno črto. Dejala je, da je imelo reševalno vozilo prižgane tako luči kot sireno, in dodala, da so po nesreči reševalci na kraj nesreče prišli izredno hitro.

Po podatkih policije sta v nesreči 61-letni voznik osebnega avtomobila in 73-letni potnik v reševalnem vozilu utrpela hude poškodbe. 29-letni voznik rešilca ter 28- in 50-letni potnik v rešilcu pa so bili v nesreči lažje poškodovani. Vse udeležence nesreče so oskrbeli v ljubljanskem kliničnem centru.

Vir: 24ur.com

Komentiraj