Slovenija Zanimivosti

Zmagovalka izbora Ona 365 je novinarka in voditeljica na TV Slovenija Erika Žnidaršič

Erika Žnidaršič je prvi obraz udarne TV-oddaje Tarča. Foto: Televizija Slovenija

Kandidatke predlagala strokovna komisija, zmagovalko izbral glas ljudstva. Eriko Žnidaršič, novinarko in voditeljico pogovorne informativne oddaje Tarča na TV Slovenija, so bralci in bralke revije Ona izbrali za zmagovalko izbora Ona 365.

Onini bralci so Eriko Žnidaršič, enega najbolj prepoznavnih novinarskih obrazov na RTV Slovenija, prepričljivo izglasovali izmed deseterice finalistk, ki jih je izbrala strokovna komisija v sestavi Ali Žerdin, urednik Sobotne priloge, Valentina Smej Novak, filozofinja, Bojana Leskovar, publicistka, in Sabina Obolnar, urednica revije Onaplus in priloge Ona.

Erika Žnidaršič je ob prevzemu nagrade poudarila, da je v teh časih še toliko pomembneje, da se odločno borimo za resnico, pravičnost in boljši jutri. “Novinarsko kritični bomo še naprej, ne glede na to, kdo bo na oblasti. Verjamem, da kritično novinarstvo potrebujemo, sicer kot družba in država ne bomo napredovali,” je dejala v pogovoru za revijo Ona.

Poleg zmagovalke se je za naziv Ona 365 potegovalo še devet navdihujočih žensk. To so: Eva Bobnar, ambasadorka humanitarnega projekta V Kranju dobro v srcu mislimo; Eva Pavlič Seifert, kmetica in umetnica iz Hiše Mandrova; Janja Garnbret, najuspešnejša športna plezalka vseh časov; Jasmina Cibic, umetnica, ki sodobnemu času nastavlja ogledalo; prof. dr. Maja Čemažar, eksperimentalna onkologinja; Samanta Mamić, negovalka v centru starejših Zimzelen Topolšica; Saša Kralj, profesorica angleškega jezika na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli ŠC Novo mesto; Urška Kolenc, predsednica društva Junaki 3. nadstropja, in Skupina Inštitut 8. marec.

Ona 365 je slovenski častni naziv in nagrada, ki jo revija Ona enkrat letno podeli posameznicam, “ki s svojim neumornim delom izpolnjujejo poslanstvo človeka, napredka, sočutja”.

Med preteklimi zmagovalkami izbora so med drugimi alpska smučarka Tina Maze, kuharska mojstrica Ana Roš, humanitarka Ninna Kozorog, pisateljica Desa Muck, odvetnica Sara Ahlin Doljak in zdravnica Jožica Maučec Zakotnik.

Vir: rtvslo.si, A. P. J.

Komentiraj