Velike Lašče

Medvedka razbila čebelnjak župna Velikih Lašč

Čebelnjak župana Velikih Lašč Antona Zakrajška

Čebelnjak župana Velikih Lašč Antona Zakrajška

Sinoči, 21.7.2010 se je kosmatinka z mladičem lotila čebelnjaka v Mali Slevici pri Velikih Laščah, ki ga je ob 15-letnici osamosvojitve leta 2006 na dvorišču hiše postavil velikolaški župan Anton Zakrajšek.

Medvedka je prihlačala iz bližnjega gozdička in se kljub zavijanju vaških psov silovito zapodila do čebelnjaka. Sprva je razbila nakladni panj in se z medom sladkala na zelenici zraven njega, nato pa je planila na tridelni panj z vrati. Satovje je vlekla po dvorišču, nekaj tudi do petdeset metrov daleč v gozd. Še sreča je, da mrcina ni razbila poslikav. Zakrajšek je namreč na eni strani čebelnjaka dal poslikati portrete znanih mož, ki so pomembno prispevali slovenski samostojnosti (Janša, Peterle, Krkovič) pa tudi na Trubarja, Levstika in Stritarja ni pozabil. Tatica je sicer »pridelala« za okoli 550 evrov škode, a to sploh ni pomembno, je poudaril Zakrajšek.

Bolj ga skrbi pohajkovanje medvedov po vaseh velikolaške občine. V zadnjih desetih dneh se je zver lotila čebelnjaka gospodarju v vasi Brankovo, v Mali Slevici je uničila poljske pridelke, na Škrlavici je v soboto najbrž ista medvedka splezala na streho drvarnice. V Dvorski vasi je strašila in nato lakoto potešila s poljskimi pridelki.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj