Velike Lašče

Medved se je znova smukal v okolici Velikih Lašč

Velike Lašče – Komaj se je polegel strah pred kosmatinci, ki so julija kolovartili po vaseh velikolaške občine in pri tem uničili nekaj čebelnjakov ter potacali ducat njiv in rastlinjakov, je te dni tacar znova na pohodu.

Pri neki hiši v Dvorski vasi naj bi domačinu raztrgal ovco, več drugih pa je poškodoval, v Mali Slevici se je smukal okoli cerkve. Še bolj ga je vleklo silažnim balam. Slednje so v fazi dozorevanja, kislina, ki zaudarja pri tem procesu mrhovinarja tako mika, da balo prav z užitkom raztrga. Škode je tudi na vrtovih, a najbolje je vaščana strah.

Peter iz okolice Velikih Lašč, ki je on dan nabiral gobe , je komaj ušel pred kosmatinko. » Na robu gozda sem nenadoma zaslišal njeno sopihanje. Dal sem se v beg, kaj drugega mi ni ostalo. Sledila me je , a ne vem koliko časa. Bil sem prestrašen. Lahko bi se končalo drugače, » je še dejala gobar Peter.

Na občini Velike Lašče so nemočni in jezni. Znova so pisali na okoljsko ministrstvo. Župana Antona Zakrajška čudijo dvojna merila pristojnih. Ko se je pred kratkim medved pojavil v okolici Kranja, so se na noge dvignile vse službe. Čeprav iz Lašče nenehno sporočajo o težavah z medvedi, pa se jim godi, kot da se tam nič ne dogaja. Do kdaj tako, vpraša še Zakrajšek.

ZVOK: Anton Zakrajšek o dvojnih merilih

Vir: radiokrka.com

2 komentarja

Komentiraj