Velike Lašče

Dan sonca in druga velikolaška tržnica

Dan sonca in druga velikolaška tržnica

V soboto, 22.5.2010 je na Trubarjevi domačiji potekal tradicionalni Dan sonca, kateremu se je letos pridružila tudi druga velikolaška tržnica. Tako so Laščani združili moči v prijetnem ambientu Trubarjeve domačije.

Po glasbeno gledališko lutkovnem odprtju festivala, ob 11. uri, smo se lahko udeležili številnih delavnic in dogodivščin za vse generacije. Ves dan je delovala art-info-etno tržnica z zanimivimi izdelki in knjigami.

Priča smo bili prvemu evropskemu prvenstvu ‘Kozaklamf 2010 Rašca open’. Festival je pripravilo preko 160 ustvarjalcev, znalcev, snovalcev in prostovoljcev.

Poleg festivala, nad katerim je bdela mag. Ana Porenta, je bila na jasah ob Trubarjevi domačiji tudi velikolaška tržnica, kjer smo videli stojnico z rožami, lične lesene posode, ki jih izdeluje Jože Petrič s Škrlovice. Spomladanska opravila v sušilnici sadja so prikazali člani Društva za ohranjanje dediščine Gradež.

Manjkale niso niti lesene igrače (Art-les, Igor Sever in s.p.), ročno izdelan nakit (Rokodelska družina Grčar) ter knjige, knjižna kazala in spominki zavoda Parnas.

Lokalni turistični ponudniki so se predstavljali na Info-stojnici, kjer so obiskovalci dobili vse potrebne informacije o tem, kaj se dogaja v Trubarjevih krajih, katere naravne in kulturne znamenitosti lahko obiščejo, kje lahko kolesarijo in kje zgolj uživajo v naravi. Dogodek so izpeljali Občina Velike Lašče, Javni zavod Trubarjevi kraji, Zavod za razvijanje ustvarjalnosti in Zavod Med.Over.Net.

Vir: radio1.si

Komentiraj