Šport

Zgodovinski uspeh ribniških rokometašev: 3. mesto v 1. rokometni NLB Leasing ligi

Zadnja tekma končnice letošnjega državnega prvenstva v rokometu med Riko Ribnico in Loko je bila za gostitelje zagotovo zgodovinska. Le zmaga proti šesto uvrščenim Gorenjcem je štela za postavljanje mejnika v zadnjih 25 let, in sicer uvrstitvi na tretje mesto.

Ribnica – Rokometaši Rika Ribnice so v 10. krogu 1. NLB Leasing lige za prvaka premagali Urbanscape Loko 36:29 (19:14). V zadnji tekmi v sezoni, odločitev o prvaku je padla v petek v Celju, so tako rokometaši iz Ribnice bili boljši od zadnjeuvrščenih tekmecev. Vprašanja o zmagovalcu ni bilo, čeprav so se gostje nekajkrat približali na tri gole zaostanka, vendar so domači vsakokrat spet stopili na plin in pobegnili na varno razdaljo.

Ob koncu srečanja je bil izid 36:29, ki je gledalce dvignil na noge, športno rajanje doslej ne vidno v deželi suhe robe se je vleklo globoko v noč oziroma zgodnje jutro.

Ribničani so pametno pristopili k najpomembnejši tekmi v sezoni in skozi igro vse niti držali v svojih rokah. Razliko treh zadetkov so ohranjali v prvem polčasu,ob koncu tega dela igre povedli 19:14. Tudi v nadaljevanju se je razlika sukala okoli pol ducata razlike, dvakrat pa jo je uspelo Ločanom prepoloviti. V 50 minuti je bil zmagovalec znan, Riko hiše so si priigrale osem zadetkov naskoka in tekmo varno pripeljali do konca.

Pri Ribničanih sta se Blaž Nosan in Jan Grebenc po sedemkrat vpisala med strelce, pri gostih pa sta imela najbolj mirno roko Bodanič Jenko in Dolenc, prav tako s po sedmimi zadetki.

Po končani tekmi je Aleš Jug v imenu Rokometne zveze Slovenije Ribničanom izročil kolajne za tretje mesto kateremu so dodali tudi tretje mesto v pokalu osvojenemu 17. aprila. Predsednik kluba Marko Obrstar je dejal, da ekipa tokrat ne bo odklonila povabilu tekmovanja v mednarodnem IHF pokalu.

Lestvica:

1. Celje Pivovarna Laško 10 tekem – 67 točk
2. Gorenje Velenje 10 – 66
3. Riko Ribnica 10 – 41
4. Koper 2013 10 – 41
5. Maribor Branik 10 – 41
6. Urbanscape Loka 10 – 31

Robert Beguš o sezoni
Blaž Nosan o tekmi

Komentiraj