Šport

Vasili Dubonosov novi trener RK Grča

Vasili Dubonosov
Vasili Dubonosov
Vasili Dubonosov

Vasili Dubonosov

Ribnica – V rokometnem klubu Grča, ki je letošnjo sezono v prvi B ligi sklenil na osmem mestu in ostal brez predsednika (Zvone Žagar) in trenerja (Damijan Škaper), so skoraj že zložili kamenčke v mozaik prenovljene ekipe.

Novi predsednik Robert Burnič, ki je ob koncu maja prevzel klub, ni sedel križem rok. Hkrati se je pogovarjal z igralci in iskal novega trenerja. Škaperja bo tako zamenjal Vasili Dubonosov, ki je bil v lanski sezoni na klopi Ribnice Riko hiš pomočnik Mustafe Torla in pri Ribničanih tudi trener mlajših selekcij.

[oglas tip=”125×125″]Burnič je dejal, da bosta, vsaj za zdaj, kočevske vrste okrepila Ribničana Vili Ilc in Leon Mikulin, od lanske sezone pa ostajata prav tako dva Ribničana, Ivo Ilc in Urban Andoljšek. »Mikulin se v Ribnici ne najde več, pri nas pa bo zagotovo dobil priložnost zunanjega igralca. Usklajujemo se še z Rokom Košmrljem, saj bi ga kot vratarja želeli zadržati, drugi vratar Aleš Ilc pa je poškodovan. Tudi Gorazd Josič še ni rekel nasvidenje našemu klubu, morda nam bo, če bo potrebno, iz Ribnice uspelo še koga pripeljati,« se nadeja Burnič in poudarja, da ekipo sestavljajo v okviru res skromnih denarnih zmožnosti.

Grča, tako Burnič, naj bi imela svoje krilne igralce in krožne napadalce, vratarja, na ostalih mestih pa brez sosedov iz Ribnice preprosto ne bo šlo. »Manjko kakovosti in izkušenj bodo fantje nadomestili z borbenostjo, cilj pa nam je, da bi ostali v ligi,« je še dejal Burnič. Kočevci bodo priprave začeli 13. avgusta, do sedaj pa imajo zagotovljenih precej prijateljskih tekem.

Vir: radio1.si

Komentiraj