Šport

V Ribnici organizirali prvi rokometni direndaj, turnir v mini rokometu: Urbanova Ribica

Rokometni turnir Urbanova Ribica 2011

Mladi upi z Iga so osvojili tri kolajne

Ribnica – V deželi suhe robe se je odvil prvi rokometni direndaj, turnir v mini rokometu, ki so mu nadeli ime Urbanova Ribica.  Na njem je nastopilo 22 ekip iz različnih krajev Slovenije, ki so bile razdeljene v štiri starostne razrede.

Gostitelji, RD Ribnica Riko hiše so s tem zadeli v polno, saj je turnir postregel z množičnostjo, vrsto zanimivih tekem, negotovih izidov in navsezadnje tudi kvaliteto. Časa za druženje v tako bogatem programu izven igrišč niti ni bilo veliko, za fante in dekleta je bilo veliko bolj pomembno, da so s svojimi vrstniki uživali v lovu na zadetke in pri obrambi svojih vrat. »Turnir bo postal tradicionalen. Želimo si, da bi že prihodnje leto privabili še več ekip. Odmevnost prvega turnirja bo zagotovo dobra izkaznica za kaj takega,« je dejal Janez Ilc, trener mladih selekcij v ribniškem klubu.

In kdo so zmagovalci? 

Letnik 2001:
1. mesto: Radeče, 2. mesto: Mokerc Ig, 3. mesto: Ribnica 1

Letnik 2002:
1. mesto: Ribnica 5, 2. mesto: Mokerc Ig, 3. mesto: Jeruzalem Ormož

Letnik 2003:
1. mesto: Grča Kočevje 1, 2. mesto: Dolenja vas, 3. mesto: Grča Kočevje 2

Letnik 2004:
1. mesto: Mokerc Ig, 2. mesto: Ribnica,  3. mesto: Grča Kočevje

Ob koncu so se mladi upi pomerili tudi v igri Najhitrejši strel. Merilna naprava je določila zmagovalca, in sicer Nika Ćirovića, ki je prejel majico Tomaža Tomšiča, z memorialne tekme Iztok Puc v Celju. Najboljše ekipe so domov odnesle pokale in žoge. Izročil jih jim je Nikola Radić, starosta ribniškega in slovenskega rokometa. Hkrati so vsi udeleženci turnirja dobili majčke.

Vir: radio1.si

Komentiraj