Šport

V prihodnji sezoni bosta za RD Ribnice Riko hiše igrala Mikanović in Kapular

Ribnica – V prihodnji sezoni bosta majico rokometašev Ribnice Riko hiš oblekla 24 letni Celjan, sicer srednji zunanji Saša Mikanović, ki je do letos igral v Škofja Loki, ter dve leti starejši krožni napadalec, Hrvat Zvonimir Kapular. V Ribnico je prišel iz Našic oziroma tamkajšnjega Nexea, podprvaka Hrvaške v minuli sezoni.

Pretekli teden je trener Mišo Toplak preizkusil še pol ducata hrvaških igralcev, po njegovem okusu je, vsaj za zdaj, le izjemno hitri in tudi v obrambnih nalogah ustrezen Kapular.

Ob koncu sezone so iz kluba odšli Bečirović, Ošlak in Ljubanović, vsi drugi , ki so lani dosegli največja uspeha ribniškega rokometa, pa ostanejo. Zavedamo se časa v katerem smo, predvsem pa šibkosti denarnih prilivov, zato smo (bomo) igralna mesta za prihodnjo sezono skrojili po dolžini »blaga«, ki ga imamo,

je dejal predsednik kluba Marko Obrstar.

Hkrati je dodal, da so se Ribnica Riko hiše po posvetu s sponzorji odločile svoje mesto v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev prepustiti Celju Pivovarni Laško. Igranje v tem pokalu bi bil predvsem veliki finančni zalogaj, kateremu ribniški rokomet ta čas ni kos. » Šesto mesto v rednem delu prvenstva ostaja tako naš največji izziv, kar pomeni, da bomo seveda postopoma vse moči napeli v to smer. Šele ko igralsko in kajpak tudi denarno utrdimo vse stebre, bomo kot dobro organiziran klub gledali tudi v to smer. Morda že v prihodnji sezoni, » je še dejal Obrstar.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj