Šport

Tomaž Tomšič ni več trener Ribnice – namesto njega Roman Zarabec

Tomaž Tomšič

Tomaž Tomšič

Potem ko so rokometaši kluba Ribnica Riko hiše v prvih 11 krogih v ligi MIK zmagali le trikrat in so s šestimi točkami na predzadnjem mestu na lestvici, je moral ribniško klop zapustiti dosedanji trener Tomaž Tomšič. Nasledil ga bo Roman Zarabec, je na svoji spletni strani zapisala Rokometna zveza Slovenije.

Poleg osmih porazov so ribniški rokometaši le trikrat zmagali (Krško, Prevent, Klima Petek Maribor), zato so od načrtovanega cilja – končnice za prvaka s šestimi najboljšimi klubi – že zdaj oddaljeni za pet točk. Klubsko vodstvo se je za zamenjavo na trenerskem stolčku odločilo po sobotnem porazu na domačem igrišču proti Krškemu.

Tekmo proti Krškem so dobro začeli in na začetku povedli z rezultatom 3:1. Krčani so z borbeno igro kmalu izenačili in nato tudi povedli za dva zadetka. Kljub slabi in raztrgani igri domačih igralcev si rokometaši Krškega niso mogli priigrati večje prednosti in so na polčas odšli z minimalno prednostjo enega zadetka. V drugem polčasu se slika na igrišču ni dosti spremenila. Gledalci na tribuni so lahko še naprej gledali borbene in zmage željne igralce Krškega na eni strani in raztrgano igro domačih igralcev na drugi strani. Kljub drugačnemu pričakovanju so na koncu tekme zmago slavili gostje iz Krškega z rezultatom 28:30 in se tako na lestvici povzpeli na mesto višje.

Še en poraz v nizu porazov je pripeljal do tega, da je na trenersko klop RD Riko hiše Ribnica sedel novi trener Roman Zarabec, ki je zamnjal dosedanjega trenerja Tomaža Tomšiča.

Vir: sport1.si in rokometno-drustvo-ribnica.si

Komentiraj