Šport

Tadej Levstek je večletne nogometne izkušnje strnil v knjigo FUTSAL

Futsal - Tadej Levstek - knjiga

Futsal - Tadej Levstek

Sodražica – Slovenski futsal je bogatejši za strokovno delo, ki ga je napisal Tadej Levstek, športni pedagog na ribniški osnovni šoli, trener v klubu Fragmat Extrem in vsestranski ljubitelj športa. Pravi, da je idejo za knjigo dolgo časa nosil v sebi, zbiral je gradivo in pisal, ker ga je to napajalo in bogatilo. Na ta način je želel pomagati tudi mlajšim trenerjem. Podporo je dobil tako v futsal krogih, v matičnem klubu Extrem Fragmat, na NZS, pri trenerjih in igralcih, kot tudi v zasebnih krogih, pri prijateljih in družini.

Literature na področju futsala je v Sloveniji zelo malo, do sedaj je izšla le ena knjiga. Delo Tadeja Levstka je tako nedvomno zelo velik doprinos temu športu. Knjiga Futsal je prvotno namenjena športnim strokovnjakom iz različnih kolektivnih športov. Prvi del je namenjen ogrevanju, v drugem delu pa lahko preberete vse o taktičnih prekinitvah. »To je le iztočnica trenerju, da lahko razširi svoje ideje. S knjigo si lahko pomagajo tudi igralci, saj so opisana sodniška pravila in tehnika. Vse je zelo nazorno opisano in orisano,« je še dodal avtor.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Čeprav se je Tadej Levstek s pisanjem knjige podal v neznano, že načrtuje novo delo, ki bo narejeno na podoben način, a nadgradnja prvega. Pravi, da mu je knjiga prinesla dodatni zagon in energijo, a takšni projekti zahtevajo tudi pomoč. Zato se zahvaljuje trenerskim kolegom, vsem igralcem, s katerimi je sodeloval v teh desetih letih, in seveda vsem klubskim delavcem in funkcionarjem, ki so ga podpirali. Posebna zahvala gre Jožetu Zidarju, ki je pomagal s svojim računalniškim znanjem in oblikovalki knjige Meti Drobnič.

Recenzent knjige Futsal je bivši selektor slovenske futsal reprezentance Dušan Razboršek, ki je Tadeja Levstka še dodatno motiviral in spodbujal, da so skice in zapiski z listov postali dejanska knjiga.

Tadej Levstek je človek, ki nenehno išče izzive, a tudi trenerskih voda ne bo popolnoma zapustil, saj sedaj že deluje kot predavatelj na trenerskih seminarjih, ki potekajo preko NZS in kot pomočnik trenerja v slovenski futsal reprezentanci U21. V svojem matičnem klubu Fragmat Exrem pa bo še naprej treniral igralce do 18. leta starosti.

Tadej Levstek je svoje prvo literarno delo izdal v samozaložbi v 200 izvodih, predstavil pa ga bo na številnih seminarjih po Sloveniji. Knjigo želi izdati še v DVD različici, načrte pa kuje tudi že za drugo knjigo.

ZVOK

Tadej Levstek – O ideji za knjigo
Tadej Levstek – Komu je knjiga namenjena?
Tadej Levstek- Zahvala igralcem in sodelavcem

Vir:radio1.si

1 komentar

Komentiraj