Šport

Starejši dečki B osvojili naslov državnega prvaka v rokometu v sezoni 2015/16

RD Riko Ribnica, STAREJŠI DEČKI B
RD Riko Ribnica, STAREJŠI DEČKI B

Novo mesto – V organizaciji Moškega rokometnega kluba Krka se je včeraj končal zaključni turnir četverice najboljših ekip v Sloveniji v kategoriji starejših dečkov B. Poleg gostiteljev so se na turnir uvrstile še ekipe ŠD Mokerc-Ig, RK Jeruzalem Ormož in RD Riko Ribnica, ki je na omenjenem turnirju osvojilo naslov državnega prvaka v sezoni 2015/16, rokometaši Krke pa so zasedli odlično 2. mesto in tako postali državni podprvaki.

Ekipa starejših dečkov B (SDB, dečki letnika 2002 in mlajši) se je že tretjič zapored uvrstila med najboljše 4 ekipe v državi in je ta konec tedna v Novem mestu nastopila na zaključnem turnirju za državnega prvaka.

Pred dvema letoma, ko je bil zaključni turnir v Ribnici, so naši fantje osvojili srebrno medaljo, zlati so bili dečki iz Kozine. Lansko leto je bil zaključni turnir v Ormožu, kjer so bili naši dečki 3., za Trebanjci in Celjani.

Trener Krke, Bogdan Burgar: “Ko prideš na zaključni turnir, vedno sanjaš o naslovu prvaka, ampak tudi drugo mesto je lep rezultat za to generacijo, ki je bila prvič na finalnem turnirju. Sicer je ta generacija fantov zelo zanimiva, nekateri fantje še rabijo veliko treninga, vaje, če pa gledam na celotno ekipo, pa mislim, da so na pravi poti, kar se je videlo in kar so pokazali tudi na tem turnirju.”

Trener Ribnice, Stojan Gelze: “Dejansko je bil ta turnir zelo razburljiv, vsaj z naše strani, saj nismo pričakovali tako velikega uspeha te generacije. Čez celo leto smo imeli kar nekaj težav, ampak smo se na koncu le sestavili in to je razultat vsega našega truda in dela. Danes pa smo dobili najlepšo nagrado in čestitam fantom za prikazano“.

Razpored turnirja:

1. tekma : MRK KRKA : RD Ribnica 20:23 ( 8:9)
2. tekma : RK Jeruzalem : ŠD Mokerc- Ig 22:21 (9:12)
3. tekma: RD Ribnica : RK Jeruzalem 19:18 ( 8:9)
4. tekma: MRK KRKA : ŠD Mokerc- Ig 23:16 (10:6)
5. tekma: RD Ribnica : ŠD Mokerc- Ig 25:23 (12:15)
6. tekma: MRK KRKA : RK Jeruzalem 23:19 (12:10)

Končni vrsti red:
1.mesto : RD Riko Ribnica
2.mesto : MRK KRKA
3. mesto: RK Jeruzalem Ormož
4. mesto: ŠD Mokerc- Ig

V najboljšo sedmerico igralcev so bili izbrani: Šivec Matic (Mokerc- Ig), Lovšin Žan (Ribnica), Zakrajšek Žiga (Ribnica), Novak Niko (Ormož), Lukman Jure (Ormož) ter Raj Vid in Luzar Marcel iz Moškega rokometnega kluba Krka. Nagrado za najboljšega strelca in najboljšega igralca turnirja je prejel Ribničan Nik Čirovič, Vili Nosan iz Krke pa je bil najboljši vratar turnirja.

Vir: dolenjskilist.si, M. M.

Komentiraj