Šport

Športno društvo Extrem s tremi priznanji ob koncu sezone 2022

Stojijo zadaj od leve proti desni: Blaž Rot-trener, Nik Ambrožič, Anže Oražem, Luka Čop, Matej Perušek, Damjan Knaus, Anže Žlindra, Jaka Janež, Aljaž Čop Stojijo spredaj od leve proti desni: Žan Yazbeck Lavrič Pregelj, Nejc Vetrih, Patrik Korenjak, Mihael Čop, Andraž Žlindra, Andraž Gregorič, Tine Arko, Jan Ambrožič, Peter Kaplan. Manjkajo: Lovro Debeljak, Tit Starc, Miha Pogorelec

Letošnja tekmovalna sezona je bila za ŠD Extrem zelo dolga, naporna, stresna, a tudi zelo uspešna. Tekmovalno obdobje se je začelo že 3. septembra 2021 (članice) in končalo 15. maja 2022 (mladinci).

Pod okriljem Nogometne zveze Slovenije je tekmovalo 6 ekip (U-13, U-15, U-17, U-19, člani in članice). Pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Ljubljana pa prav tako 6 ekip ( U-11 Loški potok, U-11 Sodražica, U-11 Loška dolina-Bloke, U-9 Ribnica, U-9 Sodražica, U-9 Loška dolina-Bloke). Imeli smo tudi štiri ekipe v kategorijah U-6 in U-7, ki so igrale samo medsebojne turnirje. Skupaj je zastopalo ŠD Extrem 215 igralk in igralcev v vseh starostnih kategorijah. Vadbenih skupin je bilo 16, trenirale so v 5 dvoranah (Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Nova vas, Stari trg pri Ložu) in stadionu Ugar v Ribnici.

Ob tej priložnosti bi se vodstvo kluba rado javno zahvalilo vsem trenerjem, medicinskemu osebju, časomerilcem, redarjem, administrativnemu in drugemu tehničnemu osebju, ki je zelo uspešno opravilo svoje delo v letošnji sezoni, ter vsem staršem, ki nam že 20. leto zaupate svoje otroke. Posebna zahvala pa gre vsem sponzorjem, ki v našem delu vidijo naš trudi in kvalitetno delo ter nas s svojim vložkom podpirajo.

MLADINCI POSTALI DRŽAVNI PODPRVAKI
V sezoni 2021/22 je za ŠD Extrem največji uspeh dosegla mladinska ekipa U-19. V zelo napeti in izenačeni ligi je osvojila drugo mesto v državi in samo za točko zaostala za prvaki. Medalje in pokal so igralci prejeli 13. maja na Vrhniki iz rok člana izvršnega odbora pri NZS in predsednika Komisije za futsal Vlada Močnika. Po mnenju mnogih je bilo letošnje tekmovanje v mladinski konkurenci najkakovostnejše do sedaj, saj veliko igralcev igra pomembne vloge že v članskih ekipah prve in druge lige. Zadnjo tretjino prvenstva sicer niso odigrali najbolje. Nekaj je bilo poškodb, nekaj kartonov, ki so preprečili, da bi v končnici igrali v najboljši možni postavi. Bilo je tudi precej smole, saj so v odločilnih in pomembnih trenutkih zapravili kar nekaj tako imenovanih 100% priložnosti. Na dveh tekmah (to moramo omeniti) so z svojo pristranskostjo tudi sodniki zelo vplivali na potek tekme in končni izid srečanja. Sojenje po oceni mnogih predstavlja precejšen problem na tekmah (primer izstop FC Litija).Letos je za mladinsko ekipo U-19 nastopalo skupaj 20 igralcev. Med njimi je bilo sicer 8 igralcev, ki so nastopali tudi v selekciji kadetov U-17. Bila je zelo številčno velika ekipa, ki pa je bila zelo homogena in povezana med sabo. To niso samo soigralci na igrišču, ampak so tudi izven igrišča prava klapa.

Ob tem uspehu čestitamo vsem igralcem za velik uspeh in požrtvovalnost tako na treningih kot tekmah. Mnogi so se po trikrat na teden vozili iz Ljubljane na treninge v Sodražico. Posebna zahvala in čestitka gre tudi trenerju Blažu Rotu. Prav tako tudi pomočnikoma, ki sta vskočila, ko je bilo potrebno, Srđanu Đorđeviču in Juretu Vetrihu.

DVE PRIZNANJI ZA FAIR PLAY V VITRINAH ŠD EXTREM
Na Vrhniki je ŠD Extrem prejel še dve priznanji za fair play. Priznanji sta si zasluženo priborili ekipi članov in članic, ki sta v svojih kategorijah osvojili 5 mesto. Ti priznanji dokazujeta, da v našem klubu kljub tekmovalnosti nikoli ne pozabimo na pošteno in korektno borbo na igrišču kot tudi ob igrišču. Priznanje pripade ekipi z najmanj kartoni, izključitvami in prekrški. Lep zgled za mlajše igralke in igralce, da nadaljujejo z fair in pošteno igro tudi v prihodnje. K temu cilju strmimo tudi v klubu, ki preko trenerjev gradimo kljub tekmovalni zagrizenosti tudi športni fair play.

(Piše: ŠD Extrem, Foto: Drago Perko)

Komentiraj