Šport

Slovenski pokal – 1/4 finale prva tekma FRAGMAT EXTREM : DOBOVEC Trgovine Jager (1:6)

Futsal - četrtfinale prva tekma FRAGMAT EXTREM-DOBOVEC Trgovine Jager

FRAGMAT EXTREM - DOBOVEC Trgovine Jager

RibnicaV sredo,  9.11.2011 smo bili v ribniški športni dvorani pred lepim številom gledalcev priča pokalnemu četrtfinalnemu obračunu med našimi Extremovci in ekipo Dobovec Trgovine Jager, ki prihaja iz Rogatca.

Da je to nasprotnik, ki si ga resnično nismo niti malo želeli, smo se lahko tako gledalci kot igralci prepričali na tekmi sami. Naši Extremovci so tudi tokrat nastopili močno zdesetkani, saj je na bolniškem staležu Jure Kordiš, Marko Matelič pa je za enkrat obračun gledal le s klopi za rezervne igralce. Še nekaj mladincev, ki že pomagajo članom v članskem državnem prvenstvu pa ni imelo pravico nastopa, ker smo imeli v pokalu MNZ prijavljeni dve ekipi in so takrat nastopili za drugo ekipo. Je pa bila vseeno ena svetla točka, da se je po hudi poškodbi prvič ekipi priključil Miha Čampa.

Naša ekipa se je dobro pripravila na tekmeca, ki ga že štiri leta zelo dobro pozna iz mladinskih tekmovanj, kjer smo se skorajda vsako leto udarili za kako odličje. Tako so se fantje na nevarnosti, ki jih ima nasprotnik kar dobro pripravili. Nanizali so si kar nekaj priložnosti, ki so dišale po presenečenju, vendar na drugi strani je stal v vratih odlični Alen Mordej, ki je tudi občasni članski državni reprezentant, kot to lahko omenimo tudi za motorja ekipe njegovega brata Roka Mordeja. Seveda pa imajo Dobovčani v slovenski reprezentanci tudi Sevničana Sebastjana Drobneta, prav tako pa tudi občasnega hrvaškega reprezentanta Damirja Repinca. Res smo imeli možnost spremljati odlično ekipo, ki je trenutno v 1. SFL na drugem mestu.

Naši igralci se tako odlične ekipe niso ustrašili, kar smo videli že ob izteku 2. minute, ko je bil Matej Gregorič za malenkost prekratek, ko se je znašel pred gostujočim vratarjem. Ko pa se je na semaforju pisala 2. minuta in 40 sekund, je po podaji iz avta (Arko Uroš) po samostojnem prodoru iz desne strani močno sprožil Gregor Janeš. Alen Mordej je bil brez moči in tako so se naši veselili prvega vodstva za 1:0.

Tako se je pojavilo veliko veselje in velik motiv to vodstvo čim dalj časa tudi obdržati. Gostje so ves čas narekovali visok ritem igre. Ves čas so pritiskali proti domačim vratom, da bi izid čim prej poravnali. Naši igralci so napade dobro odbijali, s svojo požrtvovalno igro so tako marsikateri strel odbili ali blokirali in tako še dodatno pripomogli, da je lahko Smajil Okič ubranil tisto, kar je ubraniti potrebno. Vse napade smo dobro odbijali vse do 14 minute, ko je iz desne strani z močnim udarcem izid poravnal na 1:1 Uroš Kroflič. Naše igralce to ni vrglo iz tira. Kmalu se je po samostojnem prodoru, ko je izigral celotno četvorko iz oči v oči z gostujočim vratarjem znašel Matej Gregorič, kmalu za njim pa zelo podobno še Dare Mihelič. Žoga pa žal ni in ni hotela v mrežo. Tudi Dobovčani so pritisnili. To se jim je obrestovalo, ko so naši igralci minuto pred koncem storili še šesti akumulirani prekršek, kjer pa je bil od Roka Mordeja uspešnejši Smajil Okič, ki mu je strel ubranil. Tako smo odšli na odmor s kar neverjetnih 1:1. To je bil za naše fante odličen polčas in pokazatelj, da se lahko enakovredno kosamo tudi z boljšimi tekmeci in lepa popotnica za nadaljevanje 2. SFL, kjer se lahko z takim pristopom in odnosom do igre povsem kosamo z tekmeci.

V drugi polčas smo vstopili zelo odločno, že prva lepa akcija se je po navezi Uroš Arko Boštjan Slavec končala z udarcem, ki pa ga je vratar ukrotil. Že ob izteku 21. minute pa so gostje povedli z 1:2. Napad oz. samostojen prodor je začel Rok Mordej, ki ga je tudi uspešno zaključil z udarcem, ko se je žoga odbila do njegovega soigralca, ki je le to le podaljšal na drugo vratnico, kjer je bil sam neoviran Aleš Marot, ki je žogo le potisnil v prazna domača vrata. Naši igralci se niso predali. Še vedno so igrali svojo igro. Na sredini igrišča je Uroš Arko izvajal avt in po lepi dvojni podaji z Matejem Gregoričem se je le ta znašel popolnoma sam pred gostujočim vratarjem. Vendar žoga je končala tik ob vratnici in z tako želenim izenačenjem ni bilo nič.

Kmalu za tem sta Gregor Janeš in danes zopet zelo razpoloženi Matej Gregorič z dvojno podajo lepo izigrala obrambno vrsto gostov. Ko je Matej prehitel še zadnjega moža v njihovi vrsti je bilo vse narejeno pod prekrškom, ki ga sodnik ni dosodil takoj, temveč je pustil prednost. Ali je to storil prav ali ne ve samo on. Ker prekršek direktno ni bil dosojen je sledil hiter prehod v napad Dobovčanov, ki so to znali izkoristiti. Prvi močan strel Aleša Marota je vratar Okič še ubranil drugi, ki ga je sprožil po tleh Rok Mordej pa žal ne. Tako so gostje v 25 minuti povedli z 1:3. Da je bil to morda res ključni moment tekme se je strinjal še kdo izmed nas. Naše igralce je to močno znerviralo in posledica je bila tudi izključitev našega pomočnika trenerja Stanka Hočevarja, ki je moral preostanek tekme spremljati s tribun. Naši igralci so se vseeno pobrali in si še priigrali nekaj priložnosti. Ena takih je bila ko je po samostojnem prodoru močno ustrelil Miha Čampa, a je bil vratar na mestu. Odbito žogo pa je še enkrat močno udaril še Uroš Arko, kateremu pa je Alen Mordej strel tudi ubranil. Naši so še kar napadali, ko je Matej Gregorič izgubil žogo v enem izmed duelov na nasprotnikovi devetki, sledil je hiter protinapad 3:1 in tako so gostje rutinirano še četrtič zadeli in rezultat povišali na 1:4. Strelec je bil še drugič na današnji tekmi Aleš Marot. Ko smo že mislili, da bo svoj prvi zadetek dal tudi Miha Čampa, mu je le to preprečila vratnica in z veseljem ni bilo nič.

Tudi peti zadetek je padel kar malce prepoceni, ko so gostje izvajali kot je do žoge prišel Matjaž Vojsk, ki ga je pokrival Matej Gregorič, ki pa ni bil zadosti agresiven in tako je Vojsk sprožil udarec, ki je na koncu presenetil še domačega vratarja in tako je bilo v 35. minuti 1:5. Le minuto za tem pa je po samostojnem prodoru rutinirano žogo poslal v mrežo še Damir Repinc, ki je tako postavil končni izid srečanja 1:6.

Poznalo se je, da so Dobovčani veliko bolj izkušeni, da imajo pred seboj vrsto let nastopanja v 1. SFL, kjer se vse tekme igrajo zelo trdo in pod visokim ritmom, da znajo izkoristiti le najmanjšo napako, ki jo nasprotnik naredi. Naši igralci pa so si pridobili še eno izkušnjo več, ki jo bomo poskusili vnovčiti že na povratnem srečanju, ki bo čez štirinajst dni, kamor ne odhajamo z belo zastavo, saj smo pokazali da znamo igrati, le nekoliko več rutine, še več discipline in nekaj športne sreče pa se bomo lahko tudi mi veselili še kake zmage naših fantov v državnem prvenstvu, ki se že pelje v peto kolo.

Vsi ljubitelji vabljeni v soboto, 12. 11. 2011 ob 18.00, v športno dvorano Velike Lašče, kjer se bodo naši igralci udarili z domačini. V naših vrstah bo manjkala kopica naših igralcev, zato bo vaša podpora s tribun še kako dobrodošla.

Komentiraj