Šport

Skubic (dirkač ekipe Inotherm Yamaha) dirko v Daytoni končal že v drugem krogu

Boštjan Skubic, ekipa Inotherm Yamaha
Boštjan Skubic, ekipa Inotherm Yamaha

Orlando – Za slovenskega motociklista Boštjana Skubica se tradicionalna, letos že 72. dirka 200 milj Daytone na Floridi ni iztekla po željah. Zaradi okvare motocikla je namreč dirkač ekipe Inotherm Yamaha odstopil že v drugem krogu.

Skubic je dirko začel s 16. startnega mesta in se nadejal dobrega dosežka, tudi uvrstitve med deseterico najboljših. A se je od dirke poslovil predčasno zaradi tehnične napake. Slovenec je bil po dirki razumljivo razočaran, saj se mu je morda izmuznil rezultat kariere.

Boštjan Skubic, ekipa Inotherm Yamaha

Boštjan Skubic, ekipa Inotherm Yamaha

“Kaj naj povem po dogodku, kot je bil ta? Sem brez besed. Zelo sem razočaran. Lahko celo rečem, da je tole najbolj grenka izkušnja v moji dirkaški karieri. Danes bi lahko posegel med deseterico najboljših in morda bi dirko lahko končal celo okrog petega mesta, če sodim po časih na dirki. Toda Daytono znova zapuščam z grenkim priokusom,” je dejal 39-letni Ljubljančan in pojasnil, kaj je šlo narobe: “Startal sem dobro in zadržal svoje 16. mesto, v prvih dveh krogih sem brez težav sledil skupini dirkačev pred seboj. Potem pa mi je v šikani pred vzponom na oval motor nenadoma ugasnil. Dirke je bilo zame konec, s tovornjakom so me na motociklu odpeljali nazaj v garažo, tam pa so moji mehaniki takoj razdrli motor. V nekaj minutah so ugotovili, da se je iztaknil vtič kabla pod posodo za gorivo, ki z elektriko napaja bencinsko črpalko. Ker je črpalka ugasnila, je pogonski agregat ostal brez goriva in motor je obmolknil. Ko smo kable znova staknili skupaj, je motor vžgal in sedaj dela kot ura,”

je bil zaradi smole še bolj razočaran edini slovenski udeleženec prestižne dirke.

Skubic je odstop ocenil kot splet nesrečnih okoliščin oziroma malomarnosti pri sestavi motocikla, ki ga je njegova ekipa najela pri eni izmed ameriških ekip. Če bi Skubic dirko takrat nadaljeval, bi ga avtomatsko diskvalificirali, ker je že zapeljal v garažo.

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]Letošnjo dirko 200 milj Daytone je prvič dobil mladi Američan Cameron Beaubier, drugo mesto je osvojil Garett Gerloff, tretjega pa Bobby Fong. Vsi dirkači do petega mesta so letos sedeli na motociklih znamke Yamaha.

Vir: siol.net

Komentiraj