Šport

Boštjan Skubic bo na dirki 200 milj Daytone 2016 nastopil že šestnajstič

Boštjan Skubic bo na dirki 200 milj Daytone nastopil že šestnajstič
Boštjan Skubic bo na dirki 200 milj Daytone nastopil že šestnajstič

Miami – Slovenski motociklist Boštjan Skubic bo tudi letos nastopil na eni najtežjih dirk na svetu, tradicionalni preizkušnji 200 milj Daytone. Ljubljančan je z ekipo Inotherm Yamaha reden gost te legendarne dirke, ki bo v soboto dočakala že svojo 75. izvedbo.

Boštjan Skubic bo na dirki nastopil že šestnajstič. Tudi letos z motociklom yamaha R6, ki ga bo slovenska ekipa za dirko tokrat najela pri ameriškem moštvu ADR. Skubic in njegova ekipa sta že na prizorišču, prvi dan so izkoristili za pripravo motocikla in opreme, od danes pa so na vrsti prosti treningi in kvalifikacije za sobotno dirko.

Skubic, ki je v Daytoni že veteran, saj je eden izmed dirkačev z najdaljšim stažem, si letos želi še izboljšati svoj rezultat, potem ko so mu lani le za las ušle zmagovalne stopničke in je dirko končal na visokem četrtem mestu.

“Ne morem verjeti, kako hitro je leto naokoli. Z ekipo smo spet zbrani v Daytoni. Na to dirkališče me vežejo številni lepi in tudi grenki spomini. Grenki zaradi vseh tistih let, ko nam je nagaja tehnika ali pa se je zgodil kakšen padec, ki pač spada k motociklističnemu dirkanju, lepi pa na vsa leta uspehov, ki jih tudi ni manjkalo. Pred več kot 15 leti sem se prvič udeležil te dirke in takrat si nihče v ekipi ni mislil, da bomo čez 16 let še vedno dirkali tukaj,” je kratek zgodovinski oris naredil Skubic.

Zanimajo ga le najvišja mesta

“Še zlasti pa si nihče najbrž ni mislil, da lahko na tej dirki kot popolnoma amaterska ekipa konkuriramo velikim in bolje opremljenim ameriškim moštvom. Nekoč smo bili zadovoljni, če smo se uvrstili na glavno dirko, takrat med 80 najhitrejših dirkačev, ki so se kvalificirali za štart na nedeljski preizkušnji. Danes je drugače. Zanimajo nas le najvišja mesta. Potem ko sem lani nekaj krogov na dirki celo vodil, smo končali na sicer fenomenalnem, a še vedno nehvaležnem četrtem mestu. Zato je za letos jasno, da si želim izboljšati svoj rezultat, a se zavedam, da bo težko. Konkurenca je močna in dirkačev, željnih uspeha, je veliko,” je še dejal Skubic.

Dirka v Daytoni, ki bo v soboto dočakala že svojo 75. izvedbo, je dolga 200 milj, kar je 320 kilometrov. Na dirkaškem ovalu v Daytoni so v četrtek in petek na sporedu treningi in kvalifikacije, v soboto pa 200 milj dolga dirka.

Vir: siol.net

Komentiraj