Šport

Rokometaši Riko Ribnica zapuščajo Evropo brez točk

Nik Henigman je bil uspešen sedemkrat. Foto: Jože Suhadolnik/Delo
Nik Henigman je bil uspešen sedemkrat. Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Ribniški rokometaši so morali tudi v zadnjem kolu pokala EHF na kolena, GOG Gudme je bil boljši s 36:31.

Ribnica – Rokometaši Rika Ribnice so se od skupinskega dela evropskega pokala EHF poslovili brez osvojene točke, s šestimi porazi v skupini A. Zadnjega so jim včeraj v Športnem centru v Ribnici prizadejali igralci GOG Gudmeja, ki so bili boljši s 36:31 (17:14), a so vseeno tudi oni s po tremi zmagami in porazi ostali brez napredovanja v nadaljnje boje. Prvi dve mesti v skupini sta zasedla Füchse Berlin, ki je edini poraz vknjižil ravno v zadnjem kolu, in St. Raphael, ki sta se prebila v četrtfinale.

Tokrat so bile za varovance trenerja Roberta Beguša, ki jih je spodbujalo kakih 800 gledalcev, usodne že uvodne minute, v katerih so se Danci dokopali do izdatne prednosti petih zadetkov (9:4), ki so jo zadržali do konca, čeravno so se gostitelji vmes nekajkrat približali na -2, po drugi strani pa so poznejši zmagovalci v 37. minuti ušli že za sedem golov (23:16). V vrstah Rika Ribnice sta skoraj polovico vseh zadetkov prispevala reprezentanta – Jan Grebenc je bil uspešen osemkrat, Nik Henigman pa sedemkrat.

Riko Ribnica : GOG Gudme 31:36 (14:17)

Športni center, gledalcev 800, sodnika Lindenbaum in Laron (oba Izr).

Ribnica: M. Grebenc, Klarič, Perovšek; Horvat, Fink 3, J. Grebenc 8, Knavs 1, N. Henigman 7, Skušek 2, Pahulje, Nosan 3, Kovačič 2, Kljun 1, Setnikar 2 (1), Kulenović 2, Košmrlj; Gudme: Christiensen, Mosel; Laen, Kirkeløkke 1, Londenchrone 3, H. Jakobsen 2, Lonberg 3, Holst Jensen 5, Strandgaard 2, Kronborg 1, Johannessen 5 (1), L. Møller 4, T. Møller 10 (3); sedemmetrovke: Ribnica 1 (1), Gudme 4 (4); izključitve: Ribnica 14, Gudme 8; rdeč karton: H. Jakobsen (31.).

Komentiraj