Šport

Rokometaši Riko hiše so nastop na evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev prepustili Celjanom

Predsednik RK Ribnica Riko hiše Marko Obrstar

Marko Oberstar, predsednik kluba

Ribnica – S tretjim mestom, ki so ga aprila letos zasedli na sklepnem dejanju letošnjega pokalnega tekmovanja v Celju, so rokometaši Ribnice Riko hiš pridobili pravico nastopa v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev. Uspeha pa ribniška ekipa ne bo udejanila in je zaradi finančnih razlogov to tekmovanje odpovedala in ga odstopila Celju Pivovarni Laško.

Tak je bil dogovor s sponzorji, saj bi bilo igranje v tem pokalu predvsem veliki finančni zalogaj, kateremu ribniški rokomet ta čas ni kos,» je dejal predsednik kluba Marko Obrstar.

Tako bodo Riko hiše v prihodnji sezoni vse moči podredile državnem prvenstvu in čim boljši uvrstitvi. Majico suhorobarjev sta že oblekla 24 letni Celjan, sicer srednji zunanji Saša Mikanović, ki je do letos igral v Škofja Loki, ter dve leti starejši krožni napadalec, Hrvat Zvonimir Kapular. V Ribnico je prišel iz Našic oz. tamkajšnjega Nexea, podprvaka Hrvaške v minuli sezoni.

Pretekli teden je trener Mišo Toplak preizkusil še pol ducata hrvaških igralcev, po njegovem okusu je, vsaj za zdaj, le izjemno hitri in tudi v obrambnih nalogah ustrezen Kapular. Ta teden bo znano ali bosta v Ribnici še ostala Kovač in Miljak. Ob njunem morebitnem odhodu, bo ekipa zagotovo poiskala še eno okrepitev.

Vir: dolenjskilist.si, M.G.

Komentiraj