Šport

Rokometaši Rika iz Ribnice bodo danes premierno nastopili na mednarodni sceni

Pokal Slovenije 2016 - rokometaši Ribnice osvojili 3. mesto
Pokal Slovenije 2016 - rokometaši Ribnice osvojili 3. mesto

Rokometaši Rika iz Ribnice bodo konec tega tedna premierno nastopili na mednarodni sceni, za preboj v skupinski del evropskega pokala EHF pa jih čakata dve tekmi z romunsko Politehnico iz Temišvara. Prva tekma tretjega kroga se bo v soboto, 19. novembra, v Temišvaru začela ob 18. uri, povratna bo teden dni pozneje v Ribnici.

“Romunska ekipa je po načinu igre in kadru precej podobna naši, razlika je le ta, da je bolj izkušena. V Temišvaru bomo skušali doseči rezultat, ki bi nam na povratni tekmi omogočil, da napolnimo našo dvorano in se uvrstimo v skupinski del pokala EHF. Zavedamo se, da nas čakata dve izjemno zahtevni tekmi, za večino igralcev in za naš klub bo to prvi nastop v evropskih pokalih. Na obeh tekmah s Politehnico se želimo predstaviti v najboljši luči in dostojno zastopati slovenski klubski rokomet na mednarodnem prizorišču,” je pred odhodom v Romunijo dejal ljubljanski trener na klopi ribniške ekipe Robert Beguš.

Velenjčanom najtežji tekmec

V tretjem krogu pokala EHF bo po neuspešnem naskoku v ligo prvakov na kvalifikacijskem turnirju v Prešovu na Slovaškem nastopila tudi velenjska zasedba, ki je dobila najtežjega mogočega tekmeca – nemški Füchse iz Berlina.

Slovenski podprvak bo obe tekmi igral prihodnji teden, prva bo v sredo, 23. novembra, v Velenju, druga pa v soboto, 26. novembra, v Berlinu. Vsi skupni zmagovalci tretjega kroga se bodo prebili v skupinski del pokala EHF.

Vir: siol.net

Komentiraj