Šport

Rokometaš Jan Grebenc iz danskega Skjerna v Celje Pivovarno Laško

Jan Grebenc, Foto: EPA
Jan Grebenc, Foto: EPA

Celje – Rokometni klub Celje Pivovarna Laško se je za prihodnjo sezono dogovoril za prihod občasnega slovenskega članskega reprezentanta, levega zunanjega igralca, Jana Grebenca, ki trenutno nastopa za danski Skjern, pred tem pa je bil član Velenja in Ribnice.

V Celju Pivovarni Laško so zakrpali še eno vrzel v ekipi za naslednjo sezono. V Zlatorog se bo preselil nekdanji reprezentant Jan Grebenc, ki je s Slovenijo osvojil bron na svetovnem prvenstvu leta 2017. Grebenc, 26-letni levi zunanji igralec, ta čas  nastopa za danski Skjern, pred tem pa je bil član Gorenja in matične Ribnice.

V Sloveniji je doslej v članski konkurenci odigral 169 tekem, na katerih je skupaj dosegel 560 zadetkov. Za slovensko reprezentanco je zbral 17 nastopov in 26 golov. S Celjem je sklenil triletno pogodbo do leta 2022 in bo tvoril okostje ekipe v naslednjih sezonah.

Odločitev je bila zelo lahka. Celje že vsa ta leta odlično dela, verjamem v to strategijo in vizijo kluba, vidim se v tem konceptu.

Grebenc: Odločitev je bila zelo lahka

»Neizmerno sem vesel prihoda v Celje, prihoda k prvakom. Odločitev je bila zelo lahka. Celje že vsa ta leta odlično dela, verjamem v strategijo in vizijo kluba, vidim se v tem konceptu. Želel sem si zaigrati za Celje, verjamem v bodoče soigralce, mislim, da smo vsi željni, borbeni in uspehov željni fantje, tako da odločitev res ni bila težka,« je dejal Grebenc.

»Veselim se trdega dela, tega sem se navadil že v prejšnjih okoljih, pridobil izkušnje, predvsem Danska mi je dala in odprla oči ter me predvsem obogatila z znanjem. Nekako sem napredoval po fazah, najprej je bil zame korak naprej prestop v Velenje, enako nato v Skjern, naslednji korak pa bo v Celje. Komaj čakam, da bom lahko kot domačin zaigral v polni dvorani Zlatorog, to je bila moja želja že od malih nog,« je ob sklenitvi dolgoročne pogodbe še povedal 194 cm visoki Grebenc.

Ocvirk: Dodana vrednost

Zadovoljen je bil tudi trener Tomaž Ocvirk, ki zdaj išče zgolj še desnega zunanjega igralca: »Jan je igralec, ki bo dodana vrednost v naši ekipi. Predvsem v fazi napada sta s Patrikom Lebanom odlično sodelovala že v Ribnici, sta uigrana, kar je plus tudi v fazi priprav na sezono. Ima reprezentančne izkušnje in pri nas lahko potrdi status stalnega reprezentanta. Pozna se z ostalimi fanti in se bo odlično vklopil v naš sistem dela. Je hiter igralec, dober strelec od daleč, v Skjernu pa je pokazal, da je tudi v obrambi dodana vrednost, vse to pa so lastnosti, ki jih mi iščemo.«

Vir: delo.si, rtvslo.si

Komentiraj