Šport

Ribničani postali šolski državni prvaki v rokometu 2015/2016

Ribničanje šolski državni prvaki v rokometu 2015-2016
Ribničanje šolski državni prvaki v rokometu 2015-2016

Ribnica – Ribniška dvorana je v torek, 12. aprila 2016 gostila 3 šolske ekipe, ki so se potegovale za naslov državnega prvaka med slovenskimi osnovnimi šolami (dečki letnika 2001 in mlajši).

Nastopili so domača OŠ dr. F. Prešerna (v bistvu gre tu za našo ekipo starejših dečkov A), OŠ Gorišnica in OŠ Dragomirja Benčiča-Brkina iz Hrpelj. Z dvema zanesljivima zmagama je na turnirju slavila ribniška ekipa in potrdila primat med osnovnimi šolami. Za nameček je bil za najboljšega strelca okronan še naš mladi up Nik Ćirović.

V naj sedmerko finalnega turnirja sta bila, poleg Nika, izbrana še Jošt Gornik in Marko Šolaja.

Ob nagovoru ribniškega župana so nagrade podeljevali bivši slovenski reprezentant Tomaž Tomšič in člana članske ekipe RD Riko Ribnice Jan Pucelj ter Mark Klarič.

Pred tem je ribniška šola slavila naslov državnega prvaka v rokometu pred davnimi 11 leti, v šolskem letu 2004/05, ko je generacija dečkov letnika 1990 in mlajših z zmago v tem tekmovanju potrdila svojo nadarjenost. Nekateri fantje iz te generacije so danes nosilci igre članske ekipe (Jošt Perovšek, Mark Klarič, Jan Pucelje, Peter Batinič).

Janez Ilc o zmagi
Janez Ilc o generaciji

Iskrene čestitke našim mladim upom!

Komentiraj