Šport

Ribničan Boris Bečirović pred debijem za Bosno

Boris Bečirović v majici Slovana
Boris Bečirović v majici Slovana

Ribnica – Nekdanji rokometaš Ribnice, Slovana in mlajših reprezentančnih kategorij Boris Bečirović, ki se je odločil, da bo nastopal za Bosno, je pred uradnim debijem za svojo novo reprezentanco.

Boris Bečirović v majici Slovana

Boris Bečirović v majici Slovana

Jeseni je Ribničan Boris Bečirović potrdil, da se je dogovoril za ”prestop” v reprezentanco Bosne in Hercegovine, domovine njegovih staršev. V četrtek, 4.4.2013, ko Bosna v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2014 gosti Rusijo, pričakuje svoj debi na uradnih tekmah. Glede na to, da bosanski mediji poročajo o skrajšanem spisku selektorja Dragana Markovića, ki šteje 17 igralcev, ima levi zunanji francoskega Aixa kar precej možnosti za nastop. Bosna je jeseni vpisala dva poraza, proti Avstriji na gostovanju in Srbiji doma, če prištejemo še Rusijo, pa je jasno, da gotovo ni v najlažji skupini. Tekma v Visokem bo za zadnjo reprezentanco skupine 7 torej izziv, ki predrugačeno in pomlajeno ekipo lahko vrne v bitko za evropsko prvenstvo.

Bečirović, ki že drugo sezono uspešno nastopa za Aix, je pred meseci za Sportal svojo odločitev za Bosno utemeljil z željo po predstavitvi na reprezentančni sceni, ker slovenskega vabila pač ni dočakal:

S selektorjem se nisva slišala, že odkar sva končala sodelovanje na Slovanu. Ni nikakršnega grenkega priokusa, vsak trener ima svojo filozofijo, postavlja igro, igralce. Če tvojega dela ne prepozna en trener, ga pa drugi. Selektorju, vsem trenerjem in slovenski reprezentanci želim vse najboljše. To so fantje, ki jih poznam, dobri fantje, dobra ekipa. Še enkrat – ni nikakršnih zamer niti grenkega priokusa.

V bosanski reprezentanci je nekaj znanih imen, denimo bivši član Kopra in Maribora Duško Čelica in bodoča člana Gorenja, dvojčka Benjamin in Senjamin Burić.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”] ”Ne bom rekel, da gre za pomlajeno zasedbo, ampak najboljšo, kar sem jo lahko poklical. Čakata nas težki tekmi. Okostje ruske reprezentance tvorijo Čehovski medvedi, ki nastopajo v ligi prvakov, zato so njihovi igralci zelo uigrani. Ruska pomanjkljivost je ‘masivnost’ v obrambi in počasnost pri vračanju. Rešitve bomo skušali najti v hitrih napadih. Gotovo ni lahko prebijati njihove obrambe 5-1,” je za svijet-rukometa.com dejal selektor Marković, ki mu lahko Bečirović bržkone ponudi znatno mero želene hitrosti.

Komentiraj