Šport

Pri Svetem Frančišku so pripravili tekmovanje v smučarskih skokih

Smučarski skoki pri Svetem Frančišku

Smučarski skoki pri Svetem Frančišku

V nedeljo so po štiriletnem premoru pri Svetem Frančišku v Sajevcu pripravili tekmovanje v smučarskih skokih. Organizatorji so več kot tri tedne pripravljali skakalnico in se borili z vremenom. Na dan tekmovanja je bilo vreme nekoliko bolj milostno, zato je bila tekma profesionalno izpeljana. Tekmovanje je potekalo na 20- in 40- metrski skakalnici v sedmih različnih kategorijah. Skakali so z dvema vrstama smučmi, alpskimi in skakalnimi. Posebnost tekmovanja so bile tudi tri skakalke. Tekmovalcev je bilo nekaj čez petdeset, in sicer so prišli iz črnomlja, Ljubljane, Logatca, Lukovice, Ribnice, Sodražice, Loškega Potoka in Kočevja.

Najboljši so prejeli pokale, diplome in praktične nagrade. Izpeljali pa so tudi tekmovanje za najdaljši skok, kjer je zmagovalec prejel dvometrsko salamo.

Dobro je bilo poskrbljeno tako za tekmovalce, ki so imeli ogrevan šotor kot za obiskovalce, ki so se lahko ogreli s pijačo in hrano.

Predsednik smučarskega kluba Ribnica in vodja prireditve Brane Kožar je bil s tekmovanjem zelo zadovoljen.

Tekmovanje je vodil Polde Lovšin, za gostinsko ponudbo je skrbel Branko Ruparčič, vodja kuhinje je bil Janko Gorše, vodja redarjev pa Tomaž Klun.

Generaln pokrovitelj tekmovanja je bilo podjetje INOTHERM d.o.o., pokrovitelja pa podjetje PETEK TRANSPORT d.o.o. in ZAVAROVALNICA TRIGLAV.

Vir: radio1.si

Komentiraj