Šport

Prevetritev igralskega kadra v RD Ribnica Riko hiše

Ribničan Mitja Nosan in Velenjčan Samo Rutar
Ribničan Mitja Nosan in Velenjčan Samo Rutar

Ribnica – Člansko moštvo rokometnega društva Ribnica Riko Hiše je ob koncu leta doživelo prevetritev igralskega kadra. Moštvo so zapustili Kovač, Koražija, Bašič in Kapular. Slednja sta nove delodajalce dobila v Nemčiji (druga liga) in v Qatarju. Spremembe v igralskem kadru so bile glede na dosežene rezultate pričakovane in nujno potrebne.

Ribničan Mitja Nosan in Velenjčan Samo Rutar

Ribničan Mitja Nosan (levo) in Velenjčan Samo Rutar

Ni pa vse ostalo v odhodih, v Ribnico sta na posojo namreč prišla igralca RK Gorenja iz Velenja, Ribničan Mitja Nosan in Velenjčan Samo Rutar, ki skupaj z doma vzgojenimi igralci tvorijo jedro sedanje ekipe.

Tekme, odigrane po novem letu (poraza v Izoli in Celju, ter domači zmagi nad Ormožem in Sevnico), so pokazale, da je bila odločitev pravilna, saj vse več priložnosti dobivajo domači perspektivni igralci.

Do konca rednega dela sezone ostaja še ena tekma, ki jo bodo odigrali doma proti evroligašem Gorenjem iz Velenja. Cilj, zadan pred sezono (uvrstitev v končnico za prvaka), je nedosegljiv, lahko pa pričakujemo dopadljive in borbene tekme mladih, uveljavitve željnih domačih igralcev.

Prav ta članek tudi izkoriščamo, da vas v soboto, 9. 3. 2013, ob 19. uri, vabimo na rokometno tekmo RD RIBNICA RIKO HIŠE : RK GORENJE VELENJE.

Vir: Ciril Andoljšek, Rešeto, februar 2013, XVII

Komentiraj