Šport

Na 11. Teku po Lončariji 2012 najhitrejša Zalar in Aljančičeva

11. tek po Lončariji
11. tek po Lončariji

Dolenja vas – V organizaciji Športnega društva Lončar iz Dolenje vasi pri Ribnici je v soboto. 7.7.2012 potekal že 11. tradicionalni in jubilejni tek po Lončariji, ki šteje za Pokal Dolenjske.
Po veliki vročini in nižinski progi, ki je bila dolga 9,4 kilometra, se je tokrat v boj za najvišja mesta podalo 171 tekačev. Pri članih je v absolutni konkurenci presenetljivo, a povsem zasluženo zmagal 23 letni Aleš Zalar, član ŠD Lončar, med ženskami pa je slavila 38 letna Nataša Aljančič iz Domžal, ki letos tekmuje za ŠD Lončar.

Pokali v rekreativnih tekih, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012, so se po vsej Sloveniji večinoma že prevesili v drugo tekmovalno polovico. Tudi Dolenjska ni izjema, saj je pretekli vikend tam potekal deveti v seriji 18 tekov, katerih rezultati bodo šteli za letošnji pokal Teki Dolenjske, ki se bo sredi oktobra zaključil s tekom po Vinski cesti. Že v soboto pa je Športno društvo Lončar priredilo 11. Tek po Lončariji, na katerem so tekaško pripravljenost lahko preverile vse generacije.

[oglas tip=”180×150″]Dolenjskega tekaškega praznika se je na vročo poletno soboto udeležilo več kot 170 ljubiteljev rekreacije. Mladina je tekla na razdaljah med 300 in 2000 metri, rekreativce nad 15. letom je pričakala netekmovalna dvokilometrska trasa, pohodniki pa so se podali na pohod. Članske vrste, katerih rezultati štejejo za dolenjski pokal, pa so se na 11. teku po Lončariji pomerile na 9,4-kilometrski trasi. Najbolje se je v moški konkurenci na teku po dolenjskih ulicah znašel član ŠD Lončar Aljaž Zalar, ki je letos slavil že konec junija na 11. Teku po kraški učni poti v Semiču. Med dekleti pa je z dobrih devet kilometrov dolgo progo najhitreje opravila Nataša Aljančič, prav tako članica ŠD Lončar, za katero je bila to letošnja četrta zmaga v dolenjskem pokalu (slavila je že v Metliki na Urbanovem teku, na Teku na Gorjance in v Semiču na Teku po kraški učni poti).

Pri članih se je v absolutni konkurenci na drugo mesto uvrstil Davorin Krašovec (ŠD Prežganje), tretji je bil Marko Grobelšek (Magroma). Pri ženskah je bila druga Nataša Aničič Zavašnik (Ljubljana), tretja pa Marta Plahuta (Radeče). Med ekipami je v članski konkurenci slavila ekipa Trebnje, v ženski konkurenci pa Novo mesto.

Vir: radiokrka.com in siol.net

Komentiraj