Šport

14. teka po Lončariji 2015 se je udeležilo 176 tekačev

14. tek po Lončariji 2015 - start
14. tek po Lončariji 2015 - start

Dolenja vas – Že 14. zapored so v Dolenji vasi pri Ribnici, organizirali tekaško prireditev, ki spada v sklop Tekov Dolenjske 2015 za pokal Dolenjskega lista.

Ker je vodilo organizatorjev iz ŠD Lončar napredek, oz. biti vsako leto boljši, so letos kot novost uvedli čip sistem merjenja rezultatov na glavni 9,4 km progi. Na slednjo ki je štela v točkovanje pokala, se je podalo 176 tekačev in tekačic, ki so se borili s pravo poletno vročino. Za lajšanje le te je organizator, kot že vsako leto doslej, poskrbel s tušem ob progi, zadostno količino vode in lubenicami. đ

S progo je najhitreje opravil Sebastjan Puš (Matick), pred Davorjem Kraševcem (Vzajemna) in Danijelom Baitalom (Ribnica), pri ženskah pa je slavila Pia Bedene (DTP Trebnje), pred Marjeto Stržinar (RD Revoz) in tretjo Heleno Bučar (Brezmejni.si).

Poleg posamičnih uvrstitev je poteklo tudi tekmovanje trojk, kjer so med moškimi slavili člani ŠK Matick, pri ženskah pa trojica pod imenom Dobre babe. Pred glavnim tekom so na krajših razdaljah tekmovali tudi otroci ter odrasli. Poleg tega so se pohodniki, že tradicionalno lahko preizkusili z nordijsko hojo.

Rezultate teka si lahko ogledate na spletni strani drustvo-marathon.si

Pija Benede
Samo Pogorelc o teku
Sebastijan Puš

Komentiraj