Šport

Blaž Nosan na EP-ju v Turčiji do bronaste kolajne

Blaž Nosan
Blaž Nosan
Blaž Nosan

Blaž Nosan

Ribnica – Moška mladinska reprezentanca Slovenije je na evropskem prvenstvu v Turčiji osvojila bronasto kolajno, potem ko je na dramatični tekmi za tretje mesto po dveh podaljških in sedemmetrovkah premagala Švedsko. Prvega mesta se je veselila Španija, ki je v finalu premagala našo sosedo Hrvaško.

Z odličnim tretjim mestom je slovenska mladinska reprezentanca ponovila uspeh izpred dveh let, ko so na Slovaškem prav tako osvojili bron. Za rokometaša iz Ribnice, Blaža Nosana, je dosežek z letošnjega evropskega prvenstva največji v karieri in je nanj še posebej ponosen.

19-letni Blaž Nosan je začel trenirati rokomet pri svojih osmih letih, njegov prvi trener pa je bil Damjan Škaper. Za rokomet sta ga navdušila starejša brata, Matej in Mitja, slednji je tudi Blažev vzornik. Blaž pravi, da ga na njegovi rokometni poti podpira celotna družina in dekle Alja, zato v tem športu preprosto uživa. Prav vsem se lepo zahvaljuje, še posebej očetu Janezu, ker ga že od začetka kariere bodri in podpira ter je po Blaževem mnenju najbolj zaslužen za njegove uspehe.

Blaž Nosan pravi, da je v domači Ribnici, ki je znana po rokometu, dobro poskrbljeno za ta šport, še posebej dobro ocenjuje šolo rokometa.

Vir: radio1.si

Komentiraj