Šport

9. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem – Dobrepolje 6:1(2:1)

9. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem - Dobrepolje 6:1(2:1)
9. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem - Dobrepolje 6:1(2:1)

Sodražica – Minuli petek, 20.12.2013 je bila v ŠD Sodražica na sporedu zadnja uradna tekma v letošnjem letu za obe ekipi. Gledalci, ki se jih je tokrat zbralo okoli 200 so lahko spremljali lokalni derbi domače ekipe proti Dobrepoljcem. Kljub temu, da so gostje kmalu povedli, je bilo skozi srečanje opaziti, da Extremovci premorejo več kvalitete in daljšo klop. Končni rezultat 6:1 (2:1), pa nazorno kaže dogajanje na igrišču. Za domače sta zadela Matej Gregorič štirikrat in Gregor Janeš dvakrat.

9. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem - Dobrepolje 6:1(2:1)

9. krog 2. SFL 2013/2014: Fragmat Extrem – Dobrepolje 6:1(2:1)

Kot je bilo omenjeno že v uvodu, so gostje prvi povedli, to jim je uspelo že po 36. sekundah igre, ko je Simon Ostanek z podajo v kazenski prostor zaposlil Kevina Strnada, ki je žogo neoviran pospravil v mrežo za 0:1. Akcijo Jureta Kordiša in Nikole Jelića iz kota, je Dejan Trdan v bližini nasprotnikovih vrat zaključil z strelom v Kristjana Novaka. Domači so bili za hip manj pazljivi kot bi morali biti in še ne 20-letni kapetan Dobrepoljcev Gregor Klinc se je sam znašel pred Vidom Severjem, ki je vknjižil prvo resnejšo obrambo, tekla pa je 4. minuta. V 8. minuti je Matej Gregorič na sredi igrišča prišel do žoge, krenil v protinapad in z Mitjo Miheličem odigral dvojno podajo, katero je pričakal v dobri poziciji za dosego zadetka, po sprejemu žoge je le-to poslal mimo nog nasprotnikovega vratarja Kristjana Novaka za izenačenje na 1:1. Igralci Fragmat Extrema so tekom 9. minute dvakrat zadeli vratnico, najprej Gregor Janeš po podaji Jureta Kordiša. V drugo po akciji iz kota je bil Janeš podajalec, zaposlil pa je Nikolo Jelića. Po odigranih 13. minutah je domače moštvo prvič povedlo, po individualni akciji in prodoru je Matej Gregorič prišel do neoviranega strela z razdalje 6 metrov, žogo je z veliko silo po udarcu (skorajda neubranljiva) končala v mreži Dobrepoljcev za 2:1. Gregor Janeš je v 17. minuti ukradel žogo in v protinapadu zaposlil Jureta Kordiša, ki je že preigral vratarja nasprotnikov – Novaka, a mu je nato v odločilnem trenutku spodrsnilo in nič ni bilo od povišanja vodstva. Žan Marolt je tekom 19. minute z atraktivno podajo s peto zaposlil Gregorja Klinca, ki je meril mimo leve vratnice. Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 2:1.

V drugem polčasu si ekipi na začetku nista uspela pripraviti veliko priložnosti, zato pa sta bile bolj razpoloženi v nadaljevanju. Kevin Strnad je v protinapadu zaposlil Žana Marolta, ki se je znašel sam iz oči v oči z vratarjem domačih Severjem, vendar je bil slednji uspešnejši, tekla pa je 28. minuta. Gregorič je tekom 30. minute preigral čuvaja, nato pa ustrelil v desno vratnico. Prav Matej Gregorič se je v naslednji minuti znašel v novi akciji iz kota: “potegnil” je iz desne strani v sredo in nato z močnim ter natančnim strelom v sam desni zgornji kot dosegel svoj tretji zadetek na srečanju (hattrick) in domače povedel v vodstvo s 3:1, tekla pa je 31. minuta. Ekipa Dobrepolja je po novem prejetem zadetku začela igrati bolj odprto in napadalno, domači so tako imeli več prostora, obe ekipi pa sta si ustvarili več priložnosti. Minuto kasneje je Matej Gregorič iz svoje 9-metrovke z natančno podajo po tleh na nasprotnikovih 9- metrih oddaljenosti od vrat zaposlil Grego Janeša, ki mu je Novak strel obranil. Nato je Gregor Janeš izvajal kot, z  “balonom” je zaposlil Jureta Kordiša, kateri je z strelom po tleh ob desni vratnici prisilil nasprotnikovega vratarja v novo posredovanje. Gregor Janeš je v 33. minuti izvajal kot in z podajo, katera se je izkazala za strel presenetil Kristjana Novaka, domači pa so povedli že z 4:1. Najboljši strelec gostov v letošnjem prvenstvu Kristjan Čoz je po akciji iz 35. minute že preigral Vida Severja, nato je streljal na prazna domača vrata, a mu je Jure Kordiš še pravočasno na golovi črti domačih vrat požrtvovalno blokiral udarec. Nato je sledil protinapad, Mitja Mihelič je potegnil po levem krilu in z podajo v kazenskem prostoru zaposlil Grego Janeša, kateremu ni bilo potrebno reči dvakrat in semafor je kazal rezultat 5:1 za domače. Gregor Klinc je odbitek tekom 36. minute preusmeril v levo vratnico, do zadetka pa na srečo ni prišlo. Kristjan Čož je še v isti minuti poizkusil z udarcem iz prostega strela, po tleh v desni kot, a to ni bilo dovolj, da bi premagal razpoloženega Severja. Mitja Mihelič si je tekom 37. minute priboril žogo in zaposlil Uroša Arka, kateri je s peto nato podaljšal do Nikole Jelića, kateremu je Novak obranil strel. Matej Gregorič je bil izvajalec 10-metrovke, do katere so prišli domači po izpolnjenem bonusu šestih prekrškov na gostujoči strani v 38. minuti, Gregorič je meril v levi kot, a je bil za dosego novega zadetka tokrat premalo natančen. Še v isti minuti sta kombinirala Nikola Jelić in Uroš Arko, ki je zaposlil Mitjo Miheliča v kazenskem prostoru, a slednji žoge ni pričakoval (podaja ga je presenetila) in rezultat je ostal nespremenjen. Matej Gregorič je odigral dvojno podajo z Gregorjem Janešom, nato pa z neugodnim in močnim udarcem vnovič zadel in postavil rezultat srečanja – 6:1.

Extremovci so zmagali še svoje 5. srečanje na domačem igrišču, ŠD Sodražica se je zaenkrat v letošnji sezoni izvedbe 2. SFL izkazala za nepremagljivo trdnjavo, v kateri domači igralci pridno nabirajo točke (do sedaj so osvojili vseh 15 možnih točk). Na drugi strani pa ekipa Fragmat Extrema ravno ne blesti (vsaj v rezultatskem smislu) na gostovanjih, kjer je moštvo zbralo do sedaj 2 točki od 9 možnih, probleme pa predstavlja predvsem učinkovitost v napadu. Naslednja tri srečanja bodo Extremovci gostovali in upajmo, da bodo domov pripeljali s seboj čim več osvojenih točk.

Komentiraj