Šport

9. krog 2. SFL 2012/13: Fragmat Extrem – KMN Benedikt 6:2

Sodražica – Gledalci so lepo zapolnili dvorano v Sodražici, ter z dobrim vzdušjem pomagali članski ekipi Fragmat Extrema do nove zmage. Extremovci so bili tokrat boljši od ekipe KMN Benedikt, z rezultatom6:2. Dober dan je več kot očitno imel Matej Gregorič, ki je zabil hattrick (3 gole), po enkrat pa so v nasprotnikovo mrežo zadeli še Mitja Zbačnik, Dejan Trdan in Jure Kordiš.

Za domače je v teku 7. minute iz prostega strela neugodno poizkušal Jure Kordiš. V 8. minuti sta za goste Dejan Ploj in Danilo Kurnik odigrala dvojno podajo, ki jo je z strelom zaključil prav Kurnik. Tekom 13. minute so Extremovci izpeljani lepo akcijo za oko, katero je z nevarnim strelom zaključil Uroš Arko, vratar pa je žogo odbil v kot. Iz tega kota pa je Arko vnovič poizkušal in ogrozil gostujoča vrata, vendar je zmanjkalo nekaj centimetrov. Minuto kasneje je ponovno sledila akcija domače ekipe iz kota, kjer je po zmedi v vrstah Benedikčanov Jaka Debeljak prišel do ugodnega položaja za strel, vendar meril prek vrat. V 15. minuti je Nik Jelič po odigrani dvojni podaji z Timotejem Zakrajškom prišel sam pred vratarja Štefana Huberja, ki je prebral namero in strel obranil. V isti minuti je Matej Gregorič preigral čuvaja, iz leve strani pa je meril močno in natančno in s pravcatim evrogolom spremenil rezultat – 1:0. V teku 19. minute je David Satler nevarno streljal, Smajil Okič je ukrotil ta poizkus, vendar se je žoga ponovno odbila do Satlerja, ki je vnovič meril premalo natančno. Mitja Zbačnik je prišel v zadnji minuti prvega polčasa s strani do dobrega strela, Jaka Debeljak pa je na nogo prejel še odbitek obrambe, vendar ni zadel.

Prva priložnost v drugem polčasu je pripadla igralcem Benedikta, natančneje Mitji Drašku, ki je preigraval in si priboril strel s strani, vendar je sprožil mimo prve vratnice.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]V 23. minuti je kar sam vratar nasprotnikov zaposlil Danila Kurnika, ki pa ni uspel premagati vnovič razpoloženega domačega vratarja Smajila Okiča. Sledil je protinapad, Urošu Arku je Štefan Huber obranil strel, odbitek pa je v mrežo pospravil Mitja Zbačnik za vodstvo z 2:0. Ta rezultat je zdržal le do 26. minute, ko je Dejan Trdan prestregel žogo, opazil da vratar ni postavljen na svojem mestu, ter zadel s kakšnih 15 metrov za 3:0. Igra se je tačas že dodobra razživela. Minuto kasneje sta imela najprej Uroš Arko in nato še Jure Kordiš zreli priložnosti, da bi odločila zmagovalca, vendar je bil vratar na svojem mestu. V teku 28. minute so imeli gostje prosti strel, Mitja Drašak je mojstrsko poiskal majhno luknjo v zidu ter znižal na 3:1. V 30. minuti je sledila nova akcija igralcev Benedikta iz avta, Alen Kopun je dobro sprožil, vendar se je Smajil Okič izkazal. Matej Gregorič je v 32. minuti na sredini ukradel žogo, potegnil do gola, ter povišal na 4:1. Smajil Okič je najprej ubranil strel Davidu Satlerju, nato pa še odbito žogo Mitji Drašku, v teku 33. minute. Svoj dan je minuto kasneje z hattrickom kronal Matej Gregorič, ko je preigral čuvaja ter sprožil z 8 metrov, natančno v levi zgornji kot gola za 5:1. V protinapadu, kateri je sledil v 19. minuti je David Satler s strani podal natančno podajo v sredo kazenskega prostora, žoga je na nogo pristala Danilu Kurniku, ki je pokazal zakaj je letos prvi strelec svoje ekipe in se z svojim osmim letošnjim zadetkom vpisal med strelce za 5:2. Svoj osmi gol v letošnji sezoni pa je dvanajst sekund pred koncem zabeležil tudi Jure Kordiš, pred tem sta mu lepo priložnost za strel pripravila Mitja Zbačnik in Timotej Zakrajšek -6:2.

Komentiraj