Šport

7. krog rokometne končnice za obstanek 2010/2011: RD Slovan – RD Ribnica Riko Hiše 31:38 (16:18)

Ljubljana – V 7. krogu končnice državnega prvenstva za uvrstitev od 7. do 12. mesta je Ribnica Riko hiše v petek, 6. maja 2011 premagala ekipo Slovana.

Prvoligaš iz Ljubljane vse svoje tekme drževnega prvenstva v dvorani na Kodeljevem odigra v petek, 6.5.2011. Tokrat je gostil ekipo RD Riko hiše iz Ribnice. Pred maloštevilnimi gledalci, pa še ti večinoma iz gostujočega kluba, v prisotnosti nekaterih znanih rokometnih trenerjev so videli lepo športno igro, brez namernih prekrškov, celo brez izključenega igralca pri domačinih. Želja po zmagi je bila prisotna, toda Slovan v tako spremenjeni zasedbi, ni mogel konkurirati razigrani ekipi iz Ribnice. Že v prvi četrtini tekme je ekipa RIBNICE povedla za šest zadetkov (4:10), nato je sledilo nekaj bolj zanimivih minut. Polčas se je končal z rezultatom 16:18.

V drugem polčasu se je slika ponovila. Ribničani so po zaslugi rapoloženih Abrahamsberga, Bečirovića pa tudi Ljubanoviča (skupaj so dosegli  25 zadetkov) vseskozi vodili pet in već zadetkov. Zadnjih nekaj minut so pri Ribničanih dobili priložnost tudi mlajši (Lisjak, Andoljšek, Grebenc, Klarič,…), kar pa ni bistveno vplivalo na potek in končni rezultat tekme 31:38.

Potrebna bo previdnopst pri sestavi ekipe za naslednjo sezono, kajti znani rek za previdnost pravi: Človek se lažje zaustavi med dvigom, kot med padcem.

STRELCI:
Erlak 6 in Denič 5 za RD Slovan
Abrahamsberg 9, Bečirović 9, Ljubanović 7 za RD Riko Hiše

Streli iz 7-m:
5(5) za RD Slovan
8(7) za RD Riko Hiše

Vir: rokometno-drustvo-ribnica.si

Komentiraj